Hozzávalók:
(4 személyre):
1 kg angolna
2 zsemle
2 tojás
só
1 kiskanál őrölt fehérbors
15 dkg dióbél
3 ek olaj
|
Elkészítés:
A halat előkészítjük, fejét-farkát levágjuk, és úgy emeljük ki a gerincoszlopot, hogy a filék egybe maradjanak. A halcsontról lefejtjük a rajta maradt húst, és ledaráljuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált halhoz adjuk. A tojásokat is beledolgozzuk, ízesítjük sóval és fehérborssal. A diót apróra vágjuk, majd belekeverjük a masszába. Egyenletesen a halba töltjük, kötözőspárgával összekötve tűzálló edénybe tesszük. Kevés alaplevet öntünk rá, és 40 percig pároljuk.
A sütőből kivéve ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Köretnek mandulás burgonyát tálaljunk.
|
|