Hozzávalók:
(4 személyre)
Citrommártás:
2 ek vaj
2 ek liszt
4 dl hal-alaplé
1 tojássárgája
1 dl tejszín
2 citrom leve
só
2 kiskanál fehér bors
Csuka:
1 kg csuka
5 dkg liszt
2 tojás
1 citrom
3 dl olaj
0,5 kg rizs
|
Elkészítés:
Citrommártás:
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és a hal alaplét. Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját, és citromlével, sóval, fehérborssal ízesítjük.
Csuka:
Megtisztítjuk a halat, a gerinccsontról lefejtjük a húst és 10-12 dkg-os szeletekre vágjuk. Lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, a felforrósított olajban kisütjük. Tálalás előtt citromkarikákkal díszítjük, és köretnek a már előre elkészített párolt rizzsel és citrommártással tálaljuk. |
|