Hozzávalók:
(4 személyre)
1 tisztított fogas (kb. 1 kg)
só
5 dl erőleves
20 dkg gomba
10 dkg vaj
2 csipetnyi őrölt fehérbors
törött bors
1 fej vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
20 dkg sóska
|
Elkészítés:
1. A tisztított halat lábosba helyezem, megsózom, majd ráöntöm az erőlevest. Lefedve lassan felforralom. Ha felforrt, nagyon gyenge tűzön párolom tovább néhány percig, majd a tüzet eloltva, saját levében hagyom a tálalásig.
2. Közben a gombát megtisztítom, kis hasábokra vágom és 4 dkg vajon, sóval, borssal megpirítom.
3. Egy másik edényben az apróra vágott hagymát felöntöm a borral, hozzáadom a petrezselyemzöldet és 1 dl-t a hal párolólevéből. Felforralom, és 15 perc alatt a kétharmadára besűrítem.
4. A csíkokra vágott sóskát kevés vajon megfonnyasztom.
5. A mártáshoz a maradék vajat kis darabokban hozzákeverem, majd hozzáadom a gombát és a sóskát is. Ha kell, utánafűszerezem.
6. A halat tálra helyezem, és a gombás mártással beborítom. Köretnek vajas burgonyát adok hozzá.
|
|