Évike konyhája
Menü
     
Időjárás

 

 

http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html

     
Szövegdoboz
     
Névnapköszöntő
     
Receptgyüjtés

 

 

 

 

 

 

énekel a család

Szia!

szem

 

Ha segitségre van szükséged, receptet szeretnél kérni, a Nők Lapja Cafén is megtalász!

Üdv.: Évi

 

 

         

     
Hozzáadás a kedvencekhez
Tégy a kedvencekhez!
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Inyencségek
     
Nyalánkságok
     
Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Kattints a képre!

1. Dobd be a pénzt!

2. Válaszd ki a kávét!

3. Idd meg!

4. Egészségedre! :)

 

                                                                

Túrós fornetti házilag

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)

A túrótöltelékhez: 25 dkg  túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.

1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.

2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.

3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.

4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.

5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

 

     
Vegetáriánus ételek receptjei
     
Koktélok
     
Linkek
     
GOOGLE

Google

     
Online szótár
     
Kínai állatjegyek!

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


     
Kristálygömb

Kristálygömb

Írj be egy igen/nem-mel megválaszolható kérdést és a kristálygömb válaszol.

Figyelem: a kristálygömbnek nincs humora, de szeret másokat cikizni!



     
Lottó számok

     
Névnap kereső

Nem tudod mikor van Dömötör?
Majd mi megmondjuk!
Csak írd be!

     
Öröknaptár
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





     
Üdvözöllek

ÜDVÖZÖLLEK

Üdv.: Évi

     
Port el Kantaoui - Tunézia
     
Gportal kereső
G-Portal kereső
     
Eddig voltál itt

     
Üdv.: Évi

Üdv.: Évi

     

Receptcsere érdemes megnézni
[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

2005.02.09. 19:32 Idézet
Pikáns sertés a Korintoszi öböl partjáról
Hozzávalók: 25 dkg sertés lapocka, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, 1 dl víz, 1 db narancshéj, 1 rúd fahéj, 25 dkg birsalma, 1 ek méz, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors,
2 személyes adag.
A hagymát finomra összevágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott húst és kevergetés közben kicsit megpiritjuk. Ráöntjük a vörösbort és a vízet, rátesszük a narancshéjat spirálisan levágva, sózzuk, borsozzuk. Lefedve lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük.
A birsalmát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Amikor a hús már majdnem puha a tetejére helyezzük a gyümölcsöt majd meghintjük cukorral (illetve ráöntjük a mézet). Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk. Fedő alatt a főzést addig folytatjuk, amíg a birs meg nem puhul. Tört burgonyával tálaljuk és a tetejét megszórjuk vastagon a frissen felvágott petrezselyemmel. Nagyon finom.

2005.02.09. 19:31 Idézet
Vendégváró kakaós krémes Hozzávalók: 40 dkg liszt, 54 dkg cukor, 10 dkg margarin, 5 db tojás, 1 csomag sütőpor, 4. 5 dkg kakaópor, 4. 5 dl tej, 30 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor 30 dkg lisztet, 8 dkg cukrot, 10 dkg margarint, 2 tojást, fél sütőport, 2 dkg kakaót kevés tejjel összegyúrunk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán. Ezután 3 tojásból, 3 ek vízzel, 6 ek cukorral, 6 kanál liszttel, sütőporral piskótát készítünk. Krém: 3 dl tejben 3 evőkanál lisztet megfőzünk. 20 dkg vajat 20 dkg cukorral 2 csomag vaniliás cukorral kikavarunk és a hideg péphez keverjük. Az alsólapot krémmel kenjük meg, erre jön a piskótalap, krém és végül a kakaós lap. Csokimázzal bevonjuk. Csokimáz: 20 dkg cukrot, 2, 5 ek kakaót 3 ek tejben felfőzünk, tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk el benne.

2005.02.09. 19:30 Idézet
Vendégváró kakaós krémes Hozzávalók: 40 dkg liszt, 54 dkg cukor, 10 dkg margarin, 5 db tojás, 1 csomag sütőpor, 4. 5 dkg kakaópor, 4. 5 dl tej, 30 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor 30 dkg lisztet, 8 dkg cukrot, 10 dkg margarint, 2 tojást, fél sütőport, 2 dkg kakaót kevés tejjel összegyúrunk, és két lapot sütünk belőle tepsi hátoldalán. Ezután 3 tojásból, 3 ek vízzel, 6 ek cukorral, 6 kanál liszttel, sütőporral piskótát készítünk. Krém: 3 dl tejben 3 evőkanál lisztet megfőzünk. 20 dkg vajat 20 dkg cukorral 2 csomag vaniliás cukorral kikavarunk és a hideg péphez keverjük. Az alsólapot krémmel kenjük meg, erre jön a piskótalap, krém és végül a kakaós lap. Csokimázzal bevonjuk. Csokimáz: 20 dkg cukrot, 2, 5 ek kakaót 3 ek tejben felfőzünk, tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk el benne.

2005.01.30. 16:57 Idézet
Juhtúrós kukoricagombóc
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 4 tojás, 5 dkg vaj, 30 dkg kukoricaliszt, 0, 8 dl
olaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, só
A túrót a tojások sárgájával és a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a
kukoricalisztet és megsózzuk, végül a felvert tojásfehérjével összekeverjük.
Gombócokat formálunk belőle, sós vízben kifőzzük. Olajból és morzsából
pirított zsemlemorzsát készítünk, ezzel vonjuk be a gombócokat, és tejföllel
leöntjük.
 
Gyöngéd pillanatok
Összeállítás: 15 perc Sütés: 15 perc
Hozzávalók kb. 35 db-hoz: 7 dkg kukoricaliszt, 20 dkg finomliszt, 1/2 kiskanál
sütőpor, 6 dkg átszitált porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 17 dkg
olvasztott vaj
Elkészítése: A kétféle lisztet összekeverjük, átszitáljuk, és a felét egy
tálba téve hozzáadjuk a porcukrot, a tojást meg a vaníliás cukrot, majd az
olvasztott vajjal kikeverjük. Utána a maradék lisztet is hozzáadjuk, és az
egészet összegyúrjuk.
A tésztából kis golyókat formázunk, és azokat elég távol egymástól
megzsírozott tepsire ültetjük. Villával a tetejüket kissé megnyomjuk.
Közepesen meleg (180 fok) sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből
kivéve a tepsin még 2-3 percig pihentetjük. Az aljukat késsel fellazítva
rácsra vagy deszkára átrakjuk, és szellős helyes kihűlni hagyjuk.

Gyümölcstorta 1.
Hozzávalók 8 adaghoz:
A tésztához: 4 db tojás, 10 dkg kukoricaliszt, 6 dkg kristálycukor, 5 mérce
alfaré, reszelt citrom héja, 1 dkg liga margarin.
Hagyományos módon, piskótatésztát készítünk, melybe belekeverjük az alfarét.
Kimargarinozott sütőformába töltjük, és készre sütjük.
A pudinghoz: 450 ml víz, 1 csomag (Fe-mini, vagy Haas) pudingpor (ízlés
szerint, 5 mérce alfaré, 4 dkg cukor, és a díszítéshez 20 dkg gyümölcs,
vegyesen. 400 ml vízben a pudingport a cukorral megfőzzük, az előzőleg 50 ml
vízben csomómentesre kevert alfarét hozzákeverjük, majd a kihűlt, a tortalapra
öntjük, és gyümölcsökkel díszítjük.

Gyümölcstorta tej és lisztérzékenyeknek
Hozzávalók 8 adaghoz:
A tésztához: 4 db tojás, 10 dkg kukoricaliszt, 6 dkg kristálycukor, 5 mérce
alfaré, reszelt citrom héja, 1 dkg liga margarin.
Hagyományos módon, piskótatésztát készítünk, melybe belekeverjük az alfarét.
Kimargarinozott sütőformába, töltjük, és készre sütjük.
A pudinghoz: 450 ml víz, 1 csomag (Femini, vagy Haas) pudingpor (ízlés
szerint, 5 mérce alfaré, 4 dkg cukor, és a díszítéshez 20 dkg gyümölcs,
vegyesen.
400 ml vízben a pudingport a cukorral megfőzzük, az előzőleg 50 ml vízben
csomómentesre kevert alfarét hozzákeverjük, majd a kihűlt, a tortalapra
öntjük, és gyümölcsökkel díszítjük.




2005.01.30. 16:49 Idézet
Hamis marcipán
60 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt, 15 dkg héjában főtt burgonya, 20 dkg
porcukor, 20 dkg darált dió, 1 dl rum, a díszítéshez reszelt csokoIádé.
A kukoricalisztet 6 dl vízben, állandó keverés közben sűrűre főzöm, majd 10
percig pihentetem. A még meleg burgonyát áttöröm és hozzáadom a kukoricához. A
porcukorral, a darált dióval meg a rummal alaposan összedolgozom. Nedves
kézzel kis golyókat formálok belőle, és a reszelt csokoládéban megforgatom.

Hamis marcipángömb
Hozzávalók: 10 dkg kukoricaliszt, 15 dkg főtt burgonya, 25 dkg porcukor, 20
dkg dió, 15 dkg csokidara, 1/2 dl rum
Elkészítés: A kukoricalisztet vízzel sűrű péppé főzzük, majd elkeverjük a
főtt-áttört burgonyával. Porcukrot, darált diót és rumot adunk hozzá. Golyókat
formálunk, és csokoládé darában megforgatjuk őket, száradni hagyjuk.

Hargitai csemege
Hozzávalók: 5 dl tej, 15 dkg kukoricadara, 3 db tojás, 20 dkg porcukor, 8 dkg
kukoricaliszt, 5 dl tej, 1 db citrom leve, 20 dkg meggybefőtt
Elkészítés: Tejben és vízben megfőzzük a kukoricadarát. A tojást cukorral,
citromlével, tejjel és kukoricaliszttel simára keverjük. Gőz fölött
besűrítjük, és hozzákeverjük a kihűlt kukoricadarát. Formába, vagy poharakba
töltve hűtőszekrénybe tesszük. Meggybefőttel tálaljuk.


2005.01.30. 16:45 Idézet
Kukorica galuska
Hozzávalók: 2, 5 dkg kukoricaliszt, 1 dkg zsír, 1 db tojás, késhegynyi só
Elkészítés: A zsírt, kukoricalisztet, tojást, sót összekeverjük galuska
keménységű tésztává. Félóra pihentetés után, forrásban levő csontlébe vagy
húslevesbe szaggatjuk.
Ha húshoz köretként adjuk, akkor gyengén sózott, forrásban levő vízbe
szaggatjuk.

Kukoricaganca
Hozzávalók: 25 dkg kukoricaliszt, 1 l forró tej, só, 3 púpozott evőkanál vaj,
2 egész tojás, 15 dkg cukor, kb. 30 dkg búzaliszt, 15 dkg napraforgómag,
tökmag, dió vegyesen
A kukoricalisztet elkeverjük egy csipet sóval, forró tejet öntünk rá, és
habverővel kevergetve kihűtjük. Közben 2 evőkanál vajat és 4 evőkanál cukrot
keverünk hozzá. Amikor kihűlt, 2 egész tojással és annyi búzaliszttel
dolgozzuk össze, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Forrásban lévő sós
vízbe forró vízbe mártott evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.
A nagyméretű galuskákat lapátkanállal kiszedjük, és kivajazott jénaiba rakjuk.
Minden réteget megszórunk cukorral és durvára vágott magvakkal. Előmelegített
sütőbe toljuk a jénait, és jól átforrósítjuk.
Elkészítési idő: kb. 1. 5 óra
Jó tanács: Eredetileg Szent János-kenyérrel készítették. Ez egy
Földközi-tengeri fa, lapos, édeskés termése, melyet szárítva csemegeként
fogyasztanak. Bármilyen olajos maggal helyettesíthető.

Kukoricagombóc leves
Hozzávalók: Kukoricaliszt 15 dkg, forró víz 2, 5 dl, zsír 3 dkg, búzaliszt 1
ek. , tojás 2 db, zsír (rántáshoz) 5 dkg, vöröshagyma 1 fej, petrezselyem 1/2
csomó, paprika, só 1 késhegynyi, víz 1, 5 l.
Elkészítése: A frissen őrölt, és szagtalan (nem keserű ízű) kukoricalisztet
forró vízzel leöntjük, vigyázva, hogy lágy ne legyen, teszünk hozzá egy kanál
zsírt, sót és búzalisztet, két tojást úgy, hogy kemény legyen. Gombócokat
formálunk belőle, és a következő lében főzzük be: sárgára párolunk finomra
vágott vöröshagymát petrezselyemmel, teszünk bele egy késhegynyi paprikát,
sót, és 1/2 l vízzel feleresztjük. Ha felforrt, beletesszük a gombócokat.

Kukoricadara hab
Hozzávalók: 4 adaghoz: kukoricadara 120 g, porcukor 2 ek, só 1/2 mk, ecet 1
ek, Málnaszörp, 2 ek, málna 100 g, tojás 2 db, tejszín 1/2 dl.
1 liter vizet felforraljuk kevés sóval és ecettel, majd vékony sugárban,
állandó keverés mellet hozzáadjuk a kukoricadarát és megfőzzük. Amikor
megfőtt, ízesítjük a cukorral, hozzákeverjük a tojások sárgáját, és jól
kikeverjük. Majd ahogy a főzőfelületről levettük, még melegen, óvatosan
hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját, és üveg tálakba adagolva,
málnaszörppel leöntve, tejszínhabbal és málnával díszítve, hűtőszekrényben
lehűtve hidegen tálaljuk.
Elkészítés 35-40 perc.


2005.01.24. 15:33 Idézet

Nagyon tetszik az oldal!

Szeretem olvasgatni és ki próbálni a recepteket.Néhány saját specialitásom nekem is van,majd össze szedem és elküldöm!

üdv:Mamika

 

 

 


2005.01.13. 18:47 Idézet
Zsebrevágott káposzta

Hozzávalók:
10 vastag szelet karaj, 30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg reszelt sajt, 70 dkg burgonya, 3 evőkanál
vaj, 4 dl tejföl, bors, só

Elkészítés:
A káposztát kimossuk, kicsavarjuk, majd kevés
olajon megpároljuk. A karajszeletekbe éles késsel
zsebet vágunk, kívül- belül sózzuk, borsozzuk, A
savanyú káposztát beletöltjük a zsebekbe és
hústűvel rögzítjük, majd kisütjük. A burgonyából
pürét készítünk. Egy tűzálló tálba elrendezzük, az
egészet jól meglocsoljuk tejföllel, reszelt
sajttal, és még 10 percig sütjük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2005.01.13. 18:47 Idézet
Zsebrevágott káposzta

Hozzávalók:
10 vastag szelet karaj, 30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg reszelt sajt, 70 dkg burgonya, 3 evőkanál
vaj, 4 dl tejföl, bors, só

Elkészítés:
A káposztát kimossuk, kicsavarjuk, majd kevés
olajon megpároljuk. A karajszeletekbe éles késsel
zsebet vágunk, kívül- belül sózzuk, borsozzuk, A
savanyú káposztát beletöltjük a zsebekbe és
hústűvel rögzítjük, majd kisütjük. A burgonyából
pürét készítünk. Egy tűzálló tálba elrendezzük, az
egészet jól meglocsoljuk tejföllel, reszelt
sajttal, és még 10 percig sütjük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2005.01.12. 23:12 Idézet

edmeg leves!

fözé  asztán egyé .


2005.01.11. 09:16 Idézet

Sajtos rúd receptje

 

70 dkg liszt
1 cs Rama
20 dkg zsír
2 ek 10%-os ecet
1 ek só
6 ek víz
2 tojássárgája

Az alapanyagokat összegyúrni, 12 órára hűtőbe tenni. Rudakra vágni. A tojások fehérjével megkenni, sajttal megszórni, világosra sütni.


2005.01.08. 07:59 Idézet
Langyos pórésaláta mazsolával:

1 nagy póré, 10 dkg mazsola, 5 dkg mandula (hosszúkásra vágva), 4 ek. olivaolaj, 2 ek. almaecet( én balzsamecetettel csinálom) só, bors

A pórét hosszában bevágom, alaposan kimosom, majd karikákra vágom. Egy edényben félreteszem.
Egy serpenyöben 1 ek. olajat felhevitek és a mazsolát meg a mandulát megpiritom benne.
Ezt a meleg masszát a póréra öntöm, összekeverem és egy darabig hagyom, hogy jól összeérjenek.
A végén a maradék olajjal, sóval, borssal és ecettel izesitem.

2005.01.06. 10:11 Idézet

ANNA HULLÁM

 

 

Hozzávalók:

5 tojás, 25 dkg kristálycukor, 25 dkg ráma, 1 vaníliás cukor, 40 dkg liszt, fél sütőpor, 0,5 dl olaj, 0,5 dl tej

 

A cukrot a rámával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, majd ha jól összedolgoztuk apránként az olajat, tejet és végül a lisztet (melyben korábban a sütőport elkevertük).

 

A tészta felét tepsibe rakjuk, megszórjuk magozott meggyel. A maradék tésztába 2 ek. kakaót keverünk és az előző tetejére simítjuk.

Előre melegített, 180 oC-os sütőben megsütjük.

 

Krém:

1 cs. vanília puding, 1 ek. liszt, 0,5 l tej, 20 dkg porcukor, 15 dkg ráma

 

A pudingot, lisztet és tejet felfőzzük, majd kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt hozzáadjuk az előre kikevert rámás porcukrot.

 

A krémet a megsült sütemény tetejére kenjük és megszórjuk tortadarával.

 

Manetta (//manetta.gportal.hu)


2004.12.21. 16:38 Idézet
Jókai bableves Hozzávalók: 20 dkg tarkabab, 60 dkg füstölt csülök, 10-10 dkg sárga és fehérrépa, 5 dkg zeller, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1,5 dl tejföl, 4 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2 pár debreceni, pirospaprika, só, Csipetke 1 tojás, liszt, só. A megtisztított tarkababot 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt csülköt, és mérsékelt tűzön főzzük. Amikor a bab puhulni kezd, beletesszük a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával pirított zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, majd tejföllel és hideg vízzel simára keverjük. Ezzel a levest besűrítjük. Addig főzzük, amíg a bab teljesen megpuhul. A füstült csülköt kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk, és a húst visszatesszük. A debrecenit kevés olajban ropogósra sütjük, majd a csipetkével együtt a levesbe tesszük.

2004.12.08. 15:32 Idézet
Legényfogó leves

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 40 dkg pulykamell, 50 dkg csirkemáj és -szív, 30 dkg gomba, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál friss kapom 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál tárkony, 1 citrom, 1/2 l tejföl, 10 dkg liszt, só, ételízesítő, 1 dl olaj

Az olajban megpirítom a finomra vágott hagymát, hozzáadom a megtisztított, feldarabolt vegyes zöldséget, utána felszeletelt húsokat és a csirkeszívet. Megsózom, és fedő alatt együtt párolom. Amikor zsírjára sül, rárakom a felszeletelt gombát, ételízesítővel, kaporral, petrezselyemzölddel, tárkonnyal fűszerezem, felöntöm vízzel, és lassú tűzön egy órán keresztül főzöm. Amikor már puha, beleteszem a felkockázott csirkemájat, tejfölös habarással besűrítem, és készre főzöm. Citromlével savanyítom. tejföllel, citromkarikával és kaporral díszítve tálalom.

      

2004.12.05. 18:13 Idézet
Vegetáriánus különleges ételek
 
 

Vörösborleves

Hozzávalók

• 4 dl vörösbor
• 50 g kristálycukor
• 1 db citrom
• 20 g rizsliszt
• 2 cl narancslikőr
• só, egész fahéj, szegfűszeg


Elkészítése

A bort 4 dl vízzel és a cukorral összekeverjük. Beletesszük a fahéjat, a citrom héjából egy pár vékony csíkot, megszórjuk őrölt szegfűszeggel, kevés sóval ízesítjük, és felforraljuk. Fél deciliter vízben elkeverjük a rizslisztet, fokozatosan beleöntjük a levesbe, és még egyszer felforraljuk. Tálalás előtt kivesszük a citrom héját és a fahéjat. Ízlés szerint ízesíthetjük narancslikőrrel.


Sajtfánk

Hozzávalók

• 10 deka vaj
• 2,5 dl tej
• 20 dkg liszt
• 5+3 tojás
• 20+10 dkg durvára reszelt sajt
• liszt
• zsemlemorzsa
• olaj

Elkészítése

Egy közepes méretű, teflon bevonatú lábasba beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, és felforraljuk. Amikor forr, apránként beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kevergetjük. A sűrűre összefőzött masszát levesszük a tűzről.
A forró, egynemű masszába fakanállal verve egyenként beledolgozunk 5 nyers tojást. Utána ízlés szerint megsózzuk, és beleforgatunk 20 deka durvára reszelt sajtot is. A kezünket jeges vízbe mártjuk, majd a masszából vizes kézzel gömböket formázunk. A gömböket lisztbe, villával felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd felforrósított olajban kisütjük. Reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Jó tanács: Nagy serpenyőben, bő olajban süssük a fánkokat, és ne tegyük tele az edényt, mert hő hatására a fánkok mérete növekedni fog.

Sajtos krémleves

Hozzávalók


• 1/2 kg édes alma
• 3 dkg vaj
• 20 dkg hagyma apróra vágva
• 20 dkg burgonya apróra vágva
• só és őrölt bors
• 1 l víz
• 10 dkg márványsajt


Elkészítése:

Magozd ki az almát, és vágd dió nagyságú darabokra. Olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a hagymát. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, és közepes lángon pirítsd 3-4 percig. Sózd, borsozd, tedd bele az almakockákat és a vizet. Forrald lassú tűzön 15 percig, ill. amíg a krumpli és az alma puha lesz. Pépesítsd mixerben, majd adj hozzá 5 dkg sajtot, és keverd simára. Visszaöntve a fazékba melegítsd fel. A megmaradt sajtot apróra morzsolva szórd a tetejére.


Túrós-spenótos tortellini

Hozzávalók:

• 35 dkg liszt
• 6 tojás
• 25 dkg tehéntúró
• 20 dkg mirelit spenót (leveles
• 1 dl tejszín
• 10 dkg reszelt sajt
• vaj vagy Linco Family Margarin
• szerecsendió, só


Elkészítése:

A felengedett spenótleveleket kevés vajban átforgatjuk, sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínbe belekeverünk egy tojássárgáját, majd a spenót felét, és kevergetve forrásig melegítjük. A spenót másik felét a villával áttört túróhoz keverjük, majd hozzáadunk egy egész tojást és egy fehérjét. Ízlés szerint fűszerezzük, és jól kikeverjük. Lisztből, négy tojásból csipetnyi sóval tésztát gyúrunk, és kinyújtjuk. Egy kb. négy centi átmérőjű pohárral kiszaggatjuk, mindegyiknek a közepére egy mogyorónyi túrós-spenótos tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, és a szélit jól összenyomkodjuk. A félkört a mutatóujjunk köré tekerjük, és a két csücskét összenyomjuk. Enyhén sós vízben kifőzzük, kiszedjük, kevés olajjal, majd tejszínes spenóttal meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Szederleves


Hozzávalók

• 500 g friss szeder
• 2 dl tejszín
• 50 g kristálycukor
• 20 g liszt vagy 10 g krémpor
• 1 db citrom
• egész fahéj, szegfűszeg



Elkészítése

A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni, és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük és az egészet a leveshez adjuk.


Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges ízlés szerint cukrot vagy citromlevet adva hozzá utána ízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.


Sajttal töltött körte




Hozzávalók

• 200 g sajt (trappista, ementáli)
• 4 db nagyobb, nem túl érett körte
• 1 db tojás
• 5 g vaj vagy Linco Family margarin
• só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

Elkészítése

A sajtot apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját. A felsorolt fűszerekkel fűszerezzük, összekeverjük. Az ízesítésnél figyeljünk arra, hogy a sajtnak magas a sótartalma, és a szerecsendióval is vigyázzunk, hogy ne nyomja el a többi ízt. A körtéket hosszában félbevágjuk, magházát karalábévájóval kivesszük, a gyümölcs húsát kivájjuk, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon.

A kivájt gyümölcsöt, ha szükséges, apróra vágjuk és a sajtos töltelékhez keverjük, majd a kivájt gyümölcsökbe töltjük. Tűzálló tálat kikenünk, beletesszük a megtöltött körtéket, és előmelegített sütőben megsütjük. Hidegen és melegen is adhatjuk, mint előételt.

Gratinírozott hagymaleves

Hozzávalók

• 200 g vöröshagyma
• 1 db kisebb póréhagyma
• 30 g vaj vagy Linco Family margarin
• 20 g liszt
• 2 db zsemle
• 40 g reszelt sajt
• só, őrölt bors


Elkészítése:

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A zsiradékot megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, és kb. nyolc dl vízzel vagy csontlével felengedjük, sózzuk, borsozzuk, kiforraljuk. A zsemléket felszeleteljük, kissé megpirítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal. A megfőtt levest csészékbe merjük, rátesszük a sajttal megszórt zsemleszeleteket, és előmelegített sütőben vagy grillben a sajtot ráolvasztjuk.


Zöldségtorta


Hozzávalók


• 150 g friss fejtett zöldborsó
• 100 g gépsonka
• 150 g reszelt sajt
• 150 g karfiolrózsa
• 100 g brokkoli
• 100 g szeletelt gomba
• 3 db tojás
• 50 g liszt
• 5 dl tej
• 50 g vaj vagy Linco Family margarin
• 20 g zsemlemorzsa
• só

Elkészítése:

A megtisztított zöldségeket hideg, sós vízben feltesszük főni, ha megfőtt leszűrjük és lecsepegtetjük. A sonkát apróra vágjuk. 40 g zsiradékot megolvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a forralt tejjel, kiforraljuk. A tűzről levéve kissé kihűtjük, elkeverjük benne az apróra vágott sonkát és a tojások sárgáját, a lecsepegtetett zöldségeket és a reszelt sajtot. Hagyjuk kihűlni. A sütőformát kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a zöldséges tömeghez keverjük, majd az egészet az előkészített sütőformába tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, a sütőből kivéve pihentetjük, majd a formából kiborítva felszeleteljük. Melegen tálaljuk. Adhatunk hozzá friss kevert salátát vagy valamilyen mártást.

Francia hagymaleves


Hozzávalók

• 400 g vöröshagyma
• 50 g vaj
• 2 dl száraz fehérbor
• 100 g reszelt sajt
• 2 db erőleves kocka
• 8 szelet bagett
• só, őrölt fehérbors, borókabogyó


Elkészítése

A húsleveskockát egy liter forró vízben feloldjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk és a felolvasztott vajban aranysárgára pirítjuk. Felöntjük az erőlevessel, hozzáadjuk a borókabogyót, és lassú forralással kb. 20 percig főzzük. A borókabogyót kiszedve, hozzáadjuk a bort, sózzuk, borsozzuk. A bagett szeletekre rászórjuk a reszelt sajtot. A levest tűzálló cserépedénybe szedjük, adagonként 2 bagett szeletet ráhelyezve, forró sütőbe vagy grillsütőbe tesszük, annyi ideig, hogy a sajt a kenyérre ráolvadjon. A kenyérszeleteket a sajttal piríthatjuk külön is, és a leves mellé tálaljuk.


Sztrapacska

Hozzávalók



Kattints a képre!
• 200 g liszt
• 300 g burgonya
• 2 db tojás
• 50 g füstölt szalonna
• 200 g juhtúró
• 2 dl tejföl
• só


Elkészítése

A főzővizet megsózzuk és felforraljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírját egy lábasba szűrjük. A burgonyát megtisztítjuk, és finom reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, sózzuk. A masszát deszkára tesszük és késsel a forrásban levő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, leöblítjük, jól lecsepegtetjük, majd a szalonna zsírjában felforrósítjuk, tetejére szórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, erre tesszük a kisütött szalonnát, és sütőben összemelegítjük. Salátát illik hozzá adni.












 




2004.12.05. 18:06 Idézet
Pikáns tejfölös csirkesaláta

Hozzávalók (6 személyre)

• 90 dkg csirkehús
• 4 citrom leve
• 1 uborka
• 12 retek
• 2 dl tejföl
• 2 ek. almaecet
• 1 ek. apróra vágott kapor
• 2 ek. apróra vágott snidling
• színes bors, őrölt bors, só


Elkészítése

A csirkehúst vastag szeletekre vágjuk, és gőzben puhára főzzük. A húst, a citromlét és 2 csipetnyi sót salátástálban összekeverünk, folpackkal lefedjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk. A retkeket és az uborkát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt az ecettel és csipetnyi sóval, borssal. Hozzáadjuk a húst, az uborka- és a retekkarikákat, 2 kk. durvára tört színes borsot és a snidlinget. Frissen tálaljuk.


Narancsos-mazsolás rizs

Hozzávalók:

• 50 dkg rizs
• 1 1/2 l víz
• csipet só
• késhegynyi sáfrány vagy kurkuma
• 200 g mazsola
• 3-4 narancs
• méz ízlés szerint
• 1/2 l kesutejszín


Elkészítése

A rizst vízben puhára főzzük, és egy ideig állni hagyjuk. Eközben a mazsolát és a sáfrányt hozzákeverjük, majd a kockákra vágott narancsot vagy mandarint, mézet és végül a felvert tejszínt vegyítjük közé. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
 
Borban pácolt máj roston sütve

Hozzávalók:

• 600 g sertésmáj
• 3 dl száraz fehérbor
• 10 g fokhagyma
• őrölt majoránna


Elkészítése:

A májat felszeleteljük. A borba beletesszük a szétzúzott fokhagymát és a majoránnát, majd ebben a páclében a májat 6-8 órán át jégszekrényben érleljük. A lecsepegtetett májszeleteket átforrósított bordázott öntöttvas lapon vagy rostélyon, ***énparázs felett rostélyon, vagy teflonserpenyőben egyéb hőforrás felett megsütjük. Az elkészült májat csak a tányéron sózzuk meg. Paprika-paradicsom salátát és mustárt adjunk hozzá.



Különleges fetasaláta

Hozzávalók:

• 2 dl joghurt
• 1 nagy tubus majonéz

• 20-20 dkg feta sajt és kígyóuborka                        
• 1-1 piros és sárga színű paprika
• 10 dkg póréhagyma
• 1 csokor kapor
• 1 evőkanál mustár
• 1 mokkáskanál porcukor
• Delikát Fűszervarázs


Elkészítése:

A majonézt és a joghurtot összekeverjük, megszórjuk Delikáttal, majd mustárral és porcukorral pikánssá tesszük. Végül beleforgatjuk a finomra vágott kaprot. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig a joghurtos majonézhez adjuk, majd a felkockázott fetát is beleforgatjuk. A salátát hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek, majd a félretett zöldségekkel díszítve tálaljuk.












2004.12.05. 18:00 Idézet

Hortobágyi húsos palacsinta

Kattints a képre!
Hozzávalók


• 8 db sós palacsinta
• 300 g szárnyashús
• 40 g vöröshagyma
• 0,5 dl olaj
• 2 dl tejföl
• 0,5 dl habtejszín
• 20 g liszt
• só, fűszerpaprika, őrölt bors


Elkészítése

A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.


Alma-narancs saláta

Hozzávalók

• 300 g alma
• 300 g narancs
• 40 g dióbél
• 60 g citrom
• 50 g méz
• 0,3 dl Cointreau vagy narancslikőr
• 0,5 dl tejszín


Elkészítése

Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, és vékony szeletekre vágjuk. Helyezzük tálba, és azonnal locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. A narancs héját eltávolítjuk, gerezdekre bontjuk, a hártyát lehúzzuk, és félbevágjuk. A diót durvára vágjuk vagy törjük. A likőrt a tejszínnel és a mézzel jól összekeverjük és az összevágott anyagokkal lazán összekeverjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal.
 
Vidító lencseleves


Hozzávalók

• 2 csésze szárított lencse
• 1 evőkanál olívaolaj
• 2 zellerszár apróra vagdosva
• 2 sárgarépa vékony szeletekre vágva
• 2 gerezd fokhagyma préselve
• 1 fej vöröshagyma felkockázva
• 1/2 ek. egész bors
• 4 csésze víz
• néhány db babérlevél, kakukkfű, szegfűbors


Elkészítés:

Mossuk meg a lencsét folyó víz alatt, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Egy nagyobb lábasban kezdjük el forrósítani az olajat, majd adjuk hozzá a hagymákat, később pedig a zöldségeket és a borsot. 5-7 percig pároljuk, majd öntsük hozzá a vizet, a lencsét és a többi fűszert. Forraljuk fel a levest, majd utána kis lángon főzzük tovább, amíg a lencse megpuhul (kb. 1 óra). Ha túl sűrűre sikerült a leves, adjunk hozzá még egy kis vizet.

Jó étvágyat és sok kacagást!


Meggyes túrógombóc


Hozzávalók

A gombóchoz:
• 25 dkg tehéntúró
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 5 ek. búzadara
• 1 kis üveg lecsepegtetett rumos meggy
• 1 ek. cukor
A pirított grízhez:
• 2 ek Linco Family margarin
• 3 ek búzadara
• 3 ek víz
• 1 ek cukor
Az öntethez:
• 2 tejföl
• 3 ek méz

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd belekeverjük a búzadarát, és beleforgatjuk a papírtörlőn leszárított meggyet. A masszát hűtőszekrénybe tesszük, amíg a főzővíz felforr. Közben margarinon megpirítjuk a grízt, öntünk alá egy kevés vizet, és a tűzre visszatéve elpárologtatjuk. Levesszük a tűzről, és hozzátesszük a cukrot. A kezünkkel egyenletes nagyságú gombócokat formálunk a meggyes-túrós masszából, és forrásban levő bő vízbe rakjuk. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, kiszedjük, lecsöpögtetjük, megforgatjuk a pirított grízben, és mézes tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Halsaláta metélőhagymával





Hozzávalók

• 250 g szálkamentes hal
• 100 g trappista sajt
• 2 db tojás
• 30 g vaj
• só

Az öntethez

• 70 g majonéz
• 0,5 dl tejszín
• 1 csomó metélőhagyma (snidling)
• só, citromlé, őrölt fehér bors


Elkészítése

A halat kevés sózott vízben megpároljuk, levében kihűtjük, a léből kivéve kisebb darabokra törjük. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a két nyers tojást, felverjük. Serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, a sajtos tojás felét beleöntjük, és omlettet sütünk belőle. Megismételjük a másik felével is, és kihűtjük, majd metéltre vágjuk. A majonézhez hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet, a finomra vágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet simára keverjük. A darabokra tört halat, a metéltre vágott omlettet keverőtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, és lazán összekeverjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartjuk.


Rákóczi túrós


Hozzávalók 35 szelethez:

• 250 g finomliszt
• 125 g Linco Family margarin
• 60+100+120 g porcukor
• 1 citrom reszelt héja és leve
• 1 dl tejföl
• 1 tojássárgája+3 tojás
• 1 tasak sütőpor, só
• 50 g puha mazsola
• 500 g tehéntúró
• 2 tasak vaníliás cukor
• 5-6 babapiskóta
• 100 g sárgabaracklekvár

Elkészítési idő: 2 óra
1 szelet: 125 kcal/522 kJ

Elkészítése:


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadunk 60 g porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölben elkevert 1 tojássárgáját, a sütőport és 1 csipet sót, összegyúrjuk. Téglalapot formálunk belőle, fóliával letakarjuk, fél óráig a hűtőben pihentetjük. Közben forró vízzel leöblítjük a mazsolát, alaposan lecsepegtetjük. A túrót krumplinyomón áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk. Egy kb. 25x35 cm-es tepsibe pontosan belehajtogatunk egy akkora sütőpapírlapot, hogy az oldalára is elegendő legyen (lásd: konyhafortély oldal), sarkait átlósan bevágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát a sütőpapírra helyezzük, letakarjuk folpackkal, és pontosan akkorára nyújtjuk, amekkora a behajtás szerint a tepsi mérete. Lehántjuk róla a fóliát, és a sütőpapírral együtt a tepsibe emeljük-fektetjük, a papír széleit felhajtjuk. A tésztát villával megszurkáljuk, és 15 percig sütjük. Közben 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük 3 tojássárgájával, lazán beledolgozzuk a túrót és a mazsolát. A babapiskótákat megreszeljük. Kivesszük a sütőből a tésztát, tetejére szórjuk a piskótamorzsát, egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet, és további 30-35 percig, aranysárgára sütjük. Fél kk. citromlével kemény habbá verjük a 3 tojásfehérjét, apránként beledolgozzuk a maradék 120 g porcukrot, majd csillagcsőrös nyomózsákba szedjük. A megsült, forró sütemény tetejét megrácsozzuk a habbal, visszatesszük a forró, de kikapcsolt sütőbe, és 15-20 percig szikkasztjuk-szárítjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, szitakanálban áttörjük, kissé hűlni hagyjuk, majd nejlonzacskóba szedjük. Kivesszük a süteményt a sütőből, a zacskó csúcsát levágjuk, és a lekvárt a habrácsok közötti rombuszokba nyomjuk-töltjük. A süteményt hagyjuk egészen kihűlni, sütőpapírostul deszkára emeljük, majd hideg vízbe mártogatott késsel kisebb kockákra-szeletekre vágjuk. Sokáig friss marad.













2004.12.05. 17:56 Idézet
Jókai bableves


Hozzávalók:



• füstölt csülök
• 160 g száraz tarkabab
• 100 g sárgarépa
• 100 g gyökér
• 40 g zeller
• 20 g vöröshagyma
• 40 g zsír
• 200 g páros debreceni
• 2,5 dl tejföl
• 2 gerezd fokhagyma
• babérlevél, só, fűszerpaprika, ecet
• 1 csomag petrezselyemzöld

Csipetke:
• 80 g liszt
• 1 db tojás
• só


Elkészítése:

A füstölt csülköt alaposan megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a csontról könnyen leválik. Az előző este beáztatott száraz babot újból megmossuk, majd a csülök hideg főzőlevében puhára főzzük. A debreceni kolbászt és a babérlevelet hozzáadjuk (a debrecenit kb. 10 perc főzés után kivesszük, félretesszük). Amikor a bab puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget. Lassú tűzön egyenletes forrással majdnem készre főzzük.

A bablevest világosbarna magyaros rántással (zsír, liszt, finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, csemege fűszerpaprika) berántjuk. Tejfölt adunk hozzá (kis tálban elkeverjük a tejfölt, majd 1-2 merőkanál meleg levessel megkeverjük és úgy öntjük a levesbe), kevés ecettel ízesítjük (az ecetet mindig evőkanálba öntsük, mert az üvegből esetleg túladagolunk). A levest jól kiforraljuk és ha szükséges, sózzuk.

A csülköt kicsontozzuk, apró kockákra vágjuk, a debrecenit pedig karikákra, és a még forrásban lévő leveshez adjuk. Házilag készített csipetkével tálaljuk. Akinek a csipetke elkészítése még probléma lenne, főzhet ki külön vízben boltban készen kapható csipetkét.


A csipetke elkészítése:

A lisztből a tojással, víz hozzáadása nélkül, jó kemény tésztát gyúrunk. Meglisztezett deszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk, és apróra - csipetkére - szaggatjuk vagy sodorjuk az ujjaink között.


2004.12.05. 17:53 Idézet
Brabanti sertésborda

Hozzávalók:

• 3 ek olaj
• 4 db 15 dkg-s sertésbordaszelet
• só, fehérbors
• 3 dkg liszt
• 4 kis fej vöröshagyma
• 2 dl sör
• 1,5 dl erőleves
• 1 kanál étkezési keményítő


Elkészítése:

Mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval, borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalukon néhány percig pirítjuk.
A hagymát vékony karikára vágjuk, a húshoz adjuk, majd még 5 percig sütjük. Közben megfordítjuk a húst, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk, a kész szeleteket kiszedjük. A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük, még egyszer felforraljuk, a mártást a húsra öntjük.



Áfonyás túrótorta

Hozzávalók:

• 1 kerek tortalap
• 10 dkg habcsók
• 40 dkg vörös áfonya
• 50 dkg tehéntúró
• 2 dl tejszín
• 5-7 evőkanál vaníliás porcukor
• 1 evőkanál zselatinpor


Elkészítése:

A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, közben vaníliás porcukorral ízesítjük. Az áfonyát megmossuk, és a felét összeturmixoljuk. A zselatint fél deci forró vízben feloldjuk, és amikor langyosra hűlt, a túróhoz keverjük. Beleforgatjuk az áfonyamixet is, de nem elegyítjük el teljesen. (Maradjon foltos!) A két lapra vágott tortaalapot megtöltjük a szilárduló áfonyás túrókrémmel, majd a külsejét is bekenjük. Apróra tördelt habcsókdarabkákkal panírozzuk, és áfonyaszemekkel díszítjük.


[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

Oldal tetejére
     
Üdvözlet
 

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon.Érezd jól magad és gyere máskor is.

 

 

     
Névnap

     
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra:
     
Aktuális

//dumalady.gportal.hu/gindex.php?pg=928382

 

Szivesen venném ha Ti is küldenétek recepteket!

Üdv.: Évi

 Irj a vendégkönyvbe.

 

 

 

     
óra
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2003-10-15
     
HIREK

hirstart.hu

 

 

     
Ételrecept kereső


Bõvitett Keresés »
     
Fényújság

Üdvözöllek a honlapon!

Ha szeretsz sütni, főzni itt a helyed. RECEPTCSERE ÁLLANDÓ FRISSITÉS ALATT!

Finom ételek receptjeit gyüjtöm, ha van neked is küldj.

Gyere máskor is.

Üdv.: Évi/

 


Start | Stop
     
Valutaváltó


=
     
Bölcsességek
     
Kutya- és macskanévnap az aktuális napra
     
Napszámláló
Csak hónap, nap, óra, perc, és másodperc van még hátra újévig!!!
     
Elvira vasuti menetrend
honnan:

hova:
mikor:

     
..::On-line rádióllomások ::..


http://www.popularis.hu/radio/radio-fm-95/

http://www.popularis.hu/radio/class-fm/

     
webfordító
     
Névnapkereső
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

     
Irányítószám kereső

Irányítószám:


            

     
Napszaktanácsadó
     
TV műsorok

www.port.hu





     
SZÓTÁR
Szótár

Keresett szó

Tartalmaz
Pontosan
Kezdőbetűk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Német-Magyar
Magyar-Német
Computer Dictionary

     
HETI HOROSZKÓPOD


     
Számológép
Nieuwe pagina 1





     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?