Évike konyhája
Menü
     
Időjárás

 

 

http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html

     
Szövegdoboz
     
Névnapköszöntő
     
Receptgyüjtés

 

 

 

 

 

 

énekel a család

Szia!

szem

 

Ha segitségre van szükséged, receptet szeretnél kérni, a Nők Lapja Cafén is megtalász!

Üdv.: Évi

 

 

         

     
Hozzáadás a kedvencekhez
Tégy a kedvencekhez!
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Inyencségek
     
Nyalánkságok
     
Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Kattints a képre!

1. Dobd be a pénzt!

2. Válaszd ki a kávét!

3. Idd meg!

4. Egészségedre! :)

 

                                                                

Túrós fornetti házilag

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)

A túrótöltelékhez: 25 dkg  túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.

1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.

2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.

3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.

4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.

5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

 

     
Vegetáriánus ételek receptjei
     
Koktélok
     
Linkek
     
GOOGLE

Google

     
Online szótár
     
Kínai állatjegyek!

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


     
Kristálygömb

Kristálygömb

Írj be egy igen/nem-mel megválaszolható kérdést és a kristálygömb válaszol.

Figyelem: a kristálygömbnek nincs humora, de szeret másokat cikizni!



     
Lottó számok

     
Névnap kereső

Nem tudod mikor van Dömötör?
Majd mi megmondjuk!
Csak írd be!

     
Öröknaptár
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





     
Üdvözöllek

ÜDVÖZÖLLEK

Üdv.: Évi

     
Port el Kantaoui - Tunézia
     
Gportal kereső
G-Portal kereső
     
Eddig voltál itt

     
Üdv.: Évi

Üdv.: Évi

     

Receptcsere érdemes megnézni
[4-1] [Archívum]

2013.11.20. 16:22 Idézet
Szia Csibe!d6rfclf6k, hogy Zsani feltett a blogje1ra, mert kfclf6nben soha nem tale1ltalak volna meg:)Anti-szake1cs vaoygk, de ezt a szeze1mmagos balhe9t me1r he1romszor megcsine1ltuk a kisfiammal. Isteni!De most me1r hfazze1l bele a melf3ba e9s tegye9l fel valami fajdonse1got, mert me9g a ve9ge9n ez lesz a kre1csonyi menfc is:)))))Szia Mf3ni

2009.05.03. 10:01 Idézet
tmamara
Sajtos puffancs
 
Hozzávalók: 1/4 l tej, 8 dkg margarin, 16 dkg liszt, 3 egész tojás, 1 tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só, 1/2 szerecsendió reszelve.
Felforraljuk a sózott tejet, felolvasztjuk benne a margarint, és állandóan kevergetve belefőzzük a lisztet. Addig kevergetjük a tűzön, míg a massza az edény falától elválik, akkor a tűzről levéve, állandó keverés közben beleütjük a 3 egész tojást, beletesszük a reszelt szerecsendiót, és majdnem kihűlésig tovább keverjük. Végül beletesszük a sajtot, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk. A gombócokat zsírozott sütőlemezre tesszük, és a tetejüket megkenjük tojássárgájával. Szép aranysárgára sütjük.
Figyelem: A főzésnél meglehetősen gyorsan dolgozzunk! A sütést kis lángon fejezzük be, különben a tészta összeesik.

2008.12.02. 10:40 Idézet

LASAGNE

Hozzavalok (40cm-es tepsihez):
1,30 kg daralt hus
2 nagyobbacska sargarepa
1 fej zeller
6 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 db 400 grammos hamozott paradicsomkonzerv,
1 nagy uveges suritett paradicsomkonzerv
2 csomag Panzani lasagne teszta

Fuszerek:
bazsalikom
kakukkfu
zellerlevel
bors
so

Besamelhez:
50 dkg vaj
liszt, amennyit felvesz:-)
2 liter tej

Elkeszites:
Forro olajon lepiritjuk a hagymat, majd folyamatos keveres es piritas
kozepette hozzaadjuk a zoldsegeket, tovabb piritjuk, majd sorban a
fokhagymat, fuszereket, suritett paradicsomot, daralt hust, legvegul a
hamozott paradicsomkonzervet.

Ha keszre paroltuk, elkeszitjuk a besamelt, vegul a tepsiben
leretegezzuk: teszta, besamel, daralt hus. Ezt ismeteljuk, retegenkent
egymasutan. Besamellel fejezzuk be.
Vegul jo vastagon megszorjuk durvara reszelt sajttal.

Vastag foliaval vagy - duplan retegezve a vekonyat - legmentesen
lezarjuk es sutoben 180 fokon keszre sutjuk.


2008.10.06. 14:54 Idézet

Mátrai Receptek

 

Ganca

           

Hozzávalók: 1 kg krumpli, liszt, só, hagyma, olaj.

 

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Jó puhára főzzük, majd a vízben szétnyomjuk. Közben lisztet és sót keverünk hozzá. Így főzzük addig, amíg jó sűrű nem lesz. Kis ideig állni hagyjuk, majd egy tál szélén körben egy villával nagy galuskákat szaggatunk belőle. Amikor a tál szélén már meghűltek, belelökdössük a tálba és új adagot szaggatunk. Addig csináljuk, amíg a massza el nem fogy. Közben zsíron hagymát pirítunk és ráöntjük a galuskára. Így fogyasztjuk.

 

 

Haluska

           

Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 dl langyos víz, 1 evőkanál só, 4 tojás.

 

Elkészítés: A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk és a közepére lyukat mélyítünk. Ebbe ütjük bele a tojásokat, majd a vizet is beleöntjük és a sót. Alaposan kigyúrjuk. Kisebb cipócskákat készítünk a kigyúrt tésztából és lisztezett nyújtódeszkán fél cm-es vastagságú kerek lapokká nyújtjuk. A kerek lapot (levelet) 4 egyenlő széles csíkra vágjuk és egymásra helyezzük. Ezután ezt feltekerjük, és éles késsel vékony csíkokra szeleteljük. A tésztát lobogó sós vízben kevergetve kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük. Egy tepsiben ízlés szerint zsírt melegítünk és a kifott tésztát beletesszük, majd ízesítjük.

 

Haluska ízesítések

 

Túrós: A túrót ízlés szerint összekeverjük és a tésztára szórjuk. Sütőben pirosra sütjük. Tejföllel, apróra vágott tepertővel tálaljuk

 

Erőstúrós (brindzás): A brindzával jól megszórjuk a tésztát és pirosra sütjük a sütoben. Tehetünk rá tejfölt és sült szalonnát is.

 

Mákos: A mákot megdaráljuk és ízlés szerint porcukorral keverjük. A kifőtt tésztára szórjuk és összekeverjük. Tálaláskor, aki szereti, meglocsolhatja cukorsziruppal vagy folyékony mézzel.

 

Diós: A diót megdaráljuk és porcukorral összekeverjük. A tésztára szórjuk.

 

Káposztás: A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Ha levet engedett, akkor alaposan kinyomkodjuk. A serpenyőben zsírt forrósítunk és a káposztát üvegesre dinszteljük. A tűzrol levéve ízlés szerint sóval, őrölt borssal és édes, őrölt paprikával ízesítjük.

 

Tojásos: A tepsiben lévő felolvadt zsírban a tésztát kissé átmelegítjük, erre öntjük rá a sóval ízesített felvert tojásokat. Addig sütjük, míg a tojás meg nem szilárdul.

 

 

Káposzta leves I.

           

Hozzávalók: 40 dkg hordós savanyú káposzta, 20 dkg füstölt hús, liszt, só (ha nem elég sós a hús), pirospaprika, fokhagyma, zsír.

 

Elkészítés: A hordós káposztát bő vízben odatesszük főzni a füstölt hússal együtt. Közben nagy rántást készítünk, amibe piros paprikát és apróra vágott fokhagymát teszünk. Amikor a hús és a káposzta már elég puha, az elkészített rántással berántjuk és tálaljuk. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és kenyér helyett tálaljuk a leveshez.

 

 

Káposzta leves II.

           

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 2-3 babérlevél, 5-10 dkg füstölt kolbász ízlés szerint, 2 dl tejföl, liszt.

 

Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, lassú tűzön kiolvasztjuk. Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk benne. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd pirospaprikát teszünk bele. Ezt követően a kinyomkodott savanyú káposzta és a karikára vágott kolbászt. Felengedjük vízzel, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, sóval ízesítjük. Tejfölös lisztes habarást készítünk, besűrítjük vele a forrásban lévő ételt.

 

 

Krumplovnyika

           

Hozzávalók:1 kg krumpli, liszt, vaj vagy zsír, só, 30 dkg túró vagy káposzta.

 

Elkészítés: A krumplit odatesszük héjában megfőzni. Amikor kissé meghűlt, megpucoljuk és krumplinyomón még melegen átnyomjuk. Annyi marék lisztet teszünk hozzá ahány krumplinyomó krumplit nyomtunk össze. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát kapunk, amit kis cipókra osztunk. Ezeket kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd platnin (vagy teflon palacsintasütőben) mindkét oldalát megsütjük. Mindkét oldalát vajjal vagy zsírral megkenjük. Tetszés szerint megtöltjük áttört túróval vagy pirított káposztával és összetekerjük mint a palacsintát.

 

 

Laska

           

Hozzávalók: liszt, víz túró vagy hagymás zsír, só.

 

Elkészítés: A lisztből és vízből tésztát készítünk, mintha levestésztát csinálnánk, úgy. Ugyanolyan vékonyra kinyújtjuk, majd platnin megsütjük (teflon palacsintasüton is lehet). Beletördeljük egy tálba, leforrázzuk, mint a gubát, majd leszűrjük róla a vizet. Túróval vagy hagymás zsírral fogyasztjuk.

 

 

Mátrai betyárleves

           

Hozzávalók: 40 dkg vadhús, 2 fej vöröshagyma, 2 evokanál olaj, 2 sárgarépa, 2 gyökér, 2 dl tejföl, 2 evokanál mustár, 2 evokanál liszt, só, bors, kakukkfű, tárkony, bazsalikom.

 

Elkészítés: A kockára vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, majd rátesszük a kockára vágott vadhúst és a darabolt zöldségeket. Összepirítjuk, rátesszük a fűszereket — tárkonyból a legtöbbet — és 1,5 liter hideg vízzel felöntjük. Amikor a hús megpuhult, tejfölös, mustáros habarással sűrítjük, és készre főzzük (webmester kedvence).

 

 

Mátrai borzas pecsenye

           

Hozzávalók: 80 dkg kicsontozott sertés rövidkaraj (vagy 2 nagy csirkemell), só, orölt bors, 50 dkg krumpli, 1 tojás, 4 evokanál finomliszt, olaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt.

 

Elkészítés: A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evokanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Bő olajban sültjük ki. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Tálaláskor a tányéron tejföllel megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.

 

 

Mátrai szelet

           

Hozzávalók 5 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás, 10 dkg liszt (grízes), 8-10 dl tej, szerecsendió, só. Töltelékhez: 20 dkg vagdalt sonka, 2 dl sűrű tejszín vagy tejföl, 1-2 fott sárgarépa, 2 nagyobb savanyú uborka, póréhagyma, 10 dkg reszelt sajt.

 

Elkészítés: A lisztet világosra pirítjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd kevergetve addig főzzük, míg a kanálról leválik. Kihűlésig keverjük. Közben belekeverjük a tojássárgákat, a sót, a felvert habot. Szerecsendiót reszelünk bele. Olajjal kikent lisztezett sütőpapírra kenjük, és erős tűznél hirtelen sütjük (10-15 perc). Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A tésztáról lehúzzuk a papírt, és még melegen rákenjük a sonkás masszát, majd roládnak feltekerve a sütőpapírba becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk, és tejszínnel elkevert tormát, főtt tojást adunk mellé.

 

 

Palócleves I.

           

Hozzávalók: 30 dkg marha- vagy sertéshús, 20 dkg zöldbab, 20 dkg krumpli, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, babérlevél, kömény, pirospaprika, őrölt bors, petrezselyem, só, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

 

Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, 3-4 babérlevéllel, zúzott fokhagymával és egy teáskanál köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, alá öntünk egy kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Utána felöntjük vízzel, beletesszük a kockázott krumplit és a zöldbabot. Végül tejfölös lisztes habarással sűrítjük. Ízlés szerint finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

 

 

Palócleves II.            

 

Hozzávalók: 40 dkg sertés lapocka vagy comb, egy nagyobb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg húsos szalonna, 2 nagyobb krumpli, 25 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 3-4 babérlevél, 1 evőkanál majoránna, 1 húsleves kocka, vagy füstölt kocka, törött bors, piros paprika.

 

Elkészítés: Az összevágott hagymát üvegesre pároljuk, beledobjuk a szétnyomott fokhagymát és lehúzzuk a tűzről. Beleszórjuk a paprikát és beleforgatjuk a kockára vágott húst és a húsos szalonnát. Kevergetve a hús fehéredéséig pirítjuk, beleszórjuk a majoránnát, a babérlevelet és a borsot. Felengedjük vízzel, és beletesszük a leveskockát. Fedő alatt lassú tűzön félpuhára főzzük. Ekkor tesszük bele a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot. Ha kész tejfölös lisztes habarással surítjük.

 

 

Szűzérmék gombás raguval, kapros, juhtúrós galuskával

           

Hozzávalók: 50 dkg sertés szűz, 80 dkg vegyes gomba (erdei a legjobb, de sampinyon is tökéletes) olaj, 1 paprika, 1 nagyobb paradicsom, 1 evőkanál liszt , 25 dkg juhtúró, 1 csomó kapor, só, bors, pirospaprika, galuska.

 

Elkészítés: A gombát feldaraboljuk. Az olajon a finomra vágott hagymát d


[4-1] [Archívum]

     
Üdvözlet
 

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon.Érezd jól magad és gyere máskor is.

 

 

     
Névnap

     
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra:
     
Aktuális

//dumalady.gportal.hu/gindex.php?pg=928382

 

Szivesen venném ha Ti is küldenétek recepteket!

Üdv.: Évi

 Irj a vendégkönyvbe.

 

 

 

     
óra
     
Naptár
2024. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2003-10-15
     
HIREK

hirstart.hu

 

 

     
Ételrecept kereső


Bõvitett Keresés »
     
Fényújság

Üdvözöllek a honlapon!

Ha szeretsz sütni, főzni itt a helyed. RECEPTCSERE ÁLLANDÓ FRISSITÉS ALATT!

Finom ételek receptjeit gyüjtöm, ha van neked is küldj.

Gyere máskor is.

Üdv.: Évi/

 


Start | Stop
     
Valutaváltó


=
     
Bölcsességek
     
Kutya- és macskanévnap az aktuális napra
     
Napszámláló
Csak hónap, nap, óra, perc, és másodperc van még hátra újévig!!!
     
Elvira vasuti menetrend
honnan:

hova:
mikor:

     
..::On-line rádióllomások ::..


http://www.popularis.hu/radio/radio-fm-95/

http://www.popularis.hu/radio/class-fm/

     
webfordító
     
Névnapkereső
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

     
Irányítószám kereső

Irányítószám:


            

     
Napszaktanácsadó
     
TV műsorok

www.port.hu





     
SZÓTÁR
Szótár

Keresett szó

Tartalmaz
Pontosan
Kezdőbetűk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Német-Magyar
Magyar-Német
Computer Dictionary

     
HETI HOROSZKÓPOD


     
Számológép
Nieuwe pagina 1





     

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.