Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)
A túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.
1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.
2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.
3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.
4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.
5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
A húst kicsontozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és felforrósított zsírban vagy olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A zsiradékból a hússzeleteket kiszedjük. A visszamaradó zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk, a lecsöpögtetett, apróra vágott gombát, majd kevés vízzel puhára pároljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a zsiradékból kiszedett hagymát és gombát, a kinyomkodott zsemlét, ízesítjük sóval, fekete borssal, majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel. A hússzeleteket lapos jénai tálba helyezzük, és a tojásos masszát egyenletesen elosztva ráhalmozzuk. A halmokat betakarjuk reszelt trappista vagy más sajttal, és hideg sütőbe téve, közepes hőmérsékleten megsütjük. Köretnek főtt, illetve sült burgonyát adhatunk hozzá.
Üdvözlet
Névnap
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra: