Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)
A túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.
1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.
2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.
3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.
4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.
5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
Elkészítés: A tojásokat habosra felverjük, majd belekeverjük a tejet, az olajat, a tejfölt és a fűszereket. Ezután hozzáadjuk a felengedett és enyhén kicsavart spenótpürét, valamint a lisztet. Habverővel egészen simára keverjük. (A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatésztaszerű masszának kell lennie.) 10 percig hagyjuk állni. Teflonserpenyőt kiolajozunk az első palacsinta sütése előtt, majd a masszát kis tejmerőkanállal adagolva, egyforma kis palacsintákat sütünk belőle. A megsült lapokat felcsavarjuk, és kiolajozott kis tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé. A tetejére rászórjuk a sajtot, és annyi idöre toljuk be a forró sütőbe, amíg a sajt ráol-vad. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a sajt, mert keserűvé válhat az étel. Nagyon egyszerűen készíthető, ám ízletes étel, és nem is nagyon drága.
Üdvözlet
Névnap
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra: