| Sertésszelet göngyölve
Hozzávalók: 40 dkg ( 4 szelet csont nélküli ) sertéskaraj, 6 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál olaj, margarin vagy vaj, 2 csomag újhagyma a zöldjével, 8 db közepes sampinyon gomba, 1 zellergumó, 1 citrom, 2 evőkanál liszt, 1 - 2 dl fehérbor.
A sertésszeletet kikalapáljuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megszórjuk a reszelt sajttal. Az újhagymát jól megmossuk, a fehér részét apró karikára vágjuk, a zöld részeket a göngyölt hús kötésére használjuk. A zellergumót meghámozzuk, tormareszelőn lereszeljük. A gombát kockára vágjuk, 2 kanál zsiradékon megfonnyasztjuk. Összekeverjük a zöldségféléket, és megrakjuk vele a sajttal megszórt hússzeleteket. Megsózzuk és összegöngyöljük, majd az újhagyma zöldjével összekötözzük. Tűzálló tálba téve, forró olajjal leöntjük és előmelegített sütőben sütjük. Kb. 15 perc múlva a citrom levét és a fehérbort a húsra öntjük. A tetejére fóliát borítunk és tovább pároljuk, többször locsolgatva. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, tálra tesszük, a pecsenyelét liszttel megszórjuk és vajdarabkákat dobunk bele. Köretként burgonyapürét adunk hozzá.
| |