| Sült csirkecomb pikáns módon
Végy egy ananász konzervet, 2 narancsot, ízlés szerint meggy vagy más savanykás gyümölcsöt, 10-10 dkg sima és füstölt sajtot, 1 pohár tejfölt, nyolc csirke májat, és nyolc csirkecombot (4fő részére). Húzd le a csirkecombok bőrét vágd ketté, csontozd ki. A májat tisztítsd meg, majd az egészet pácold be 1-2 napra. (Pác: 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, sült csirke fűszersó, kis mustár, fehérbors, pici gyömbér, tej, hogy ellepje, kicsi olaj).
A pácból kivéve jól lecsepegtetve búzacsirás lisztbe forgatva forró olajban pirítsd meg a csirkecombok mindkét felét. A májakat csak natúr pirítsad. Nem kell átsütni.
Ha kész vegyél elő egy tepsit, és vajazd ki. Rakd rá az megpirított csirke combokat és májakat, a leszűrt ananászt és a gyümölcsöket, szórd meg a reszelt sajtokkal, és rakd rá a pácléből a lila hagymákat. Forró sütőbe tedd be, de azonnal vedd le felére a hőfokot (180 fokra), és jól süsd át. Sütés közben locsold meg az ananász levével. Tálalhatod tejfölösen, fimon borral, és francia salátával.
| |