Fénylélek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Hírbox


Naprakész Traffipaxinfo a Főoldalon!
 
 
Kíváncsi vagy milyen idő lesz holnap?
Kattints az Időjárás menüpontra. 
 
 
Hírfalók figyelem!
Minden percben friss hírekről olvashatsz alul, a baloldali oszlopban.
 


Különleges ételek, keleti ízek, finom desszertek és még sok-sok finomság vár a Kaják/Vitaminok rovatban  

 

 

 

 

  Rakj a kedvencekhez!


::Navigation::

 Időjárás - Bp.

::Főoldal
::Hírek/frissek


::
Vendégkönyv

::Itt hirdess!!!

::Cseréim
::Link me
/ buttonjaim

::Panaszkönyv
::Díjaim


::
Zenék, videók
  
::
Sportvideók
   
::
Táncos videók
 
::
Illúzióvilág/videók
::Képek
::
Letöltések-Kellékek

::
Érdekességek + színe
k
::
Embertípusok
  
::Lányoknak

::Fiúknak

::Feng Shui 
::Otthon, édes otthon Új
::Babonák, hiedelmek
 (Álmoskönyv/Tarot)
::
Rejtélyes helyek, csodák és
érdekességek (múlt-jelen-jövő)

::Bolygók és hatásaik
::Horoszkóp  
::Önismeret
 
::Kreatív dolgok


::
Házipraktikák
::Illatok
::Gyógynövények 
::
Egészség/Fitness
 
::
Fókuszban az emberi test
::Kaják/Vitaminok...
::Adalékok
::A viz/Tudod mit iszol?

::Fogyasztóvédelmi útmutató
::Kertészkedjünk

::Viccek Új
::Idézetek híresemberektől
::Beszédtechnika
::IQ teszt 
és szemteszt
::Játékok

::
Mesék és tanmesék

::
Bölcsességek
::Filozófia-vallás
::Próféciák 

::Haikuk és versek
::Koanok


::Időjárás
::Programajánló

::Hasznos oldalak
 

"Vissza a főoldalra

::CHAT:

  

Kedvenceim,
akik honlapját 
másnak is ajánlom:
 

 

 
Zene/Music

Szuper Rádiók!

 
Friss HÍREK

 



_______________________

 

 

Animált felhőkép:

Felhőkép

Kis szmogtérkép 
Budapest: 

Budapest szmogtérképe

Kis UV térkép:

UV térkép

 
Világóra
 
Kedvenc színed?
Lezárt szavazások
 
Melyik évszakot szereted a legjobban?
Van kedvenc évszakod? Ha igen, melyik?

Ősz
Tél
Tavasz
Nyár
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

122890428345470d9.png

Vendégkönyv színező kód

Google PageRank

--

free counters

 
Levesek

INDIAI LEVESEK

Egy indiai étkezés kezdődhet valamilyen előétellel (pl. szamoszával) vagy egy pohár víz felhörpintésével, esetleg egy adag édesség elnassolásával, de indulhat egy tányér leves elfogyasztásával is.

SAJTOS ZÖLDSÉG LEVES

6 bögre víz
4 kisebb burgonya
2 közepes nagyságú hagyma
2 sárgarépa
4 evőkanál zöldbab
3 nagy hámozott
kockára vágott paradicsom
1 szegfűszeg

2 evőkanál vaj (margarin)
4 teáskanál reszelt sajt
4 csapott teáskanál liszt
késhegynyi fehér bors

Vágjuk kockára a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, szeleteljük fel a zöldbabot. A liszt, a vaj és a sajt kivételével keverjük össze az alkotórészeket és egy lefedett edényben lassú tűzön főzzük, míg megpuhul. Ezután szűrjük le vagy turmixoljuk le. Hevítsünk vajat és néhány percig süssük a lisztet, anélkül azonban, hogy megbarnulna, majd adjuk hozzá a megszűrt levest és kavargassuk öt percig. Szórjuk meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

ZÖLDSÉGKRÉM LEVES

2 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa vagy paszternák
1 krumpli
1 mogyoróhagyma vagy 2 zöldhagyma
1 csésze zöldbab
2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem)
3 evőkanál vaj (margarin)
2 bögre forró víz
3 csésze tej

késhegynyi őrölt fehér bors
1 evőkanál kukoricaliszt

Vajban közepes hőfokon süssük 5 percig az apróra vágott zöldségeket meg a zöldbabot. Öntsük fel vízzel, sózzuk és lassan pároljuk míg megpuhul. Keverjük össze a kukoricalisztet tejjel, adjuk a főtt zöldséghez. Folyamatos kevergetéssel főzzük még néhány percig, szórjuk meg fehér borssal és forrón szervírozzuk.

SÁRGARÉPAKRÉM LEVES

3 csésze apróra vágott sárgarépa
1 gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma)
1 csésze főtt rizs
2 bögre tej
2 bögre víz
késhegynyi őrölt fehér bors
1 teáskanál cukor
4 teáskanál vaj (margarin)
1 teáskanál apróra vágott koriander levél
3 teáskanál kukoricaliszt

Keverjük simává a kukoricalisztet egy kevés tejjel. Forraljuk fel a maradék tejet, majd egy részével kissé hígítsuk fel a kukoricapasztát. A megmaradt tejet tegyük félre. Az apróra vágott sárgarépát és hagymát vajban süssük gyenge tűzön öt percig. Vigyázzunk, hogy a répa meg ne barnuljon. Adjuk hozzá a tejet, a főtt rizst, a sót, a borsot, a cukrot, a vizet és a koriandert, forraljuk fel, majd lefedve lassú tűzön főzzük 35-40 percig. Szűrjük át vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel és keverjük bele a vajat.

(Ha a sárgarépa leves túlságosan sűrű, keverjünk hozzá egy kis tejet.)

ZÖLDBORSÓKRÉM LEVES

1/2 kg zöldborsó

fehér bors
2 bögre víz a borsóhüvelyhez
csipetnyi szerecsendió
1 gyöngyhagyma (2 zöldhagyma)
1 teáskanál apróra vágott mentalevél
1 evőkanál kukoricaliszt
4 teáskanál vaj (margarin)
1 csésze tej
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál apróra kockára vágott hagyma

Fejtsük ki a borsót, a hüvelyeket alaposan mossuk meg. Sós vízben pároljuk puhára a borsóhéjakat kb.35 percig ezután szűrjük át. Vajban pirítsuk aranybarnára a hagymát, adjuk hozzá a fejtett borsót, a lekarikázott gyöngyhagymát, a szerecsendió őrleményt, öntsük fel a borsóhéj vízével és lassú tűzön főzzük, amíg megpuhul. Az egészet nyomjuk át szitán vagy turmixoljuk le. A tejjel elhabart kukoricaliszttel, folyamatos keverés mellett, sűrítsük be a levest. Tálalás előtt a tejfölt keverjük össze az apróra vágott illatosmenta levelekkel. Forrón szolgáljuk fel.

SPÁRGATÖK ÉS MUNG BAB KRÉMLEVES

1 evőkanál vaj vagy margarin
1 közepes fej apróra szeletelt hagyma
1/2 csésze mung bab
1/2 kg spárgatök vékony szálakra reszelve
1 csésze tej
só és bors
6-8 teáskanál reszelt sajt

Áztassuk be a mung babot 2 órán át (konzervben is kapható, ez esetben nem kell áztatni). Olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg benne halványbarnára a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a beáztatott babot és szeletelt tököt. Öntsünk rá legalább 2 csésze vizet, sózzuk és borsozzuk meg és főzzük puhára. Ha megfőtt a bab és a tök turmixoljuk le. Forraljuk fel a levest ismét, ha kevés rajta a lé pótoljuk egy kis vízzel. A kitálalt leveseket szórjuk meg 1 teáskanál reszelt sajttal.

Díszíthetjük a leveseket karikára vágott barna kenyérszeletekkel. Ez esetben a kenyérszeletek szélét tört krumpli, só, bors és egy kis tej keverékéből készült masszával cifrázzuk meg. A kenyérkorongok közepére egy szem cseresznyét tehetünk.

KRUMPLILEVES

4 nagy krumpli
3 evőkanál vaj vagy margarin
2 mogyoróhagyma (4 zöldhagyma)
1 evőkanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem)
1 teáskanál csíkokra vágott gyömbér (1 mokkáskanál száraz reszelt gyömbér)
2 sárgarépa apró kockára szeletelve
1 csésze paradicsom ketchup
késhegynyi fehérbors
4 bögre meleg víz
3 evőkanál reszelt sajt

A megfőtt krumplit nyomjuk át krumplinyomón. Vajban aranybarnára pirítsuk meg a mogyoróhagymát, a koriander levelet, a gyömbért és a sárgarépát. Adjuk hozzá a paradicsom ketchupot, sót, borsot, meleg vizet és az áttört burgonyát, és az egészet főzzük lassú tűzön 15 percig. Reszelt sajttal szolgáljuk fel.

LENCSE LEVES

1 csésze lencse
1 evőkanál rizs
5 bögre forró víz
1 nagy hagyma
1 nagy sárgarépa
1 fehérrépa (paszternák)
1 babérlevél

késhegynyi fehér bors
2 szegfűszeg
2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem)
4 teáskanál vaj (margarin)
2 kis darab fahéj
1 csapott evőkanál kukoricaliszt
1 csésze tej
pirított zsemle vagy kenyérdarabkák

A megmosott lencsét és a rizst szűrjük le. Vágjuk a zöldséget apró darabokra. Süssük a zöldséget, a lencsét és a rizst olvasztott vajban öt percig. Adjunk hozzá forró vizet, fűszereket és sót. Fedjük le és lassú tűzön főzzük a zöldséget míg megpuhul. Időnként kavarjuk meg. Törjük át az egészet szitán vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel a levest, és habarjuk be a kukoricalisztes tejjel, főzzük még kb. 7 percig. Jól fűszerezzük meg. Pirított zsemlekockákkal vagy kenyérdarabkákkal és koriander levelekkel megszórva, forrón tálaljuk.

SPENÓTKRÉM LEVES

1/2 kg spenót
1 hagyma
4 teáskanál vaj (margarin)
3 bögre víz

késhegynyi fehérbors
1 csapott evőkanál kukoricaliszt
1 csésze tej
1 csésze tejszín
pirított zsemle- vagy kenyérkockák

Mossuk meg a spenótot alaposan, szeleteljük fel a hagymát és süssük vajban néhány percig. Adjuk hozzá a spenótot és a vizet, forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 30-40 percig. Ha megpuhult paszírozzuk át szitán vagy turmixoljuk le. Öntsük fel a tejjel sima krémmé kevert kukoricaliszttel. Forraljuk fel és folyamatos kevergetés mellett főzzük 2-3 percig. Jól fűszerezzük meg és keverjük könnyűre a tejszínnel. Pirított zsemle vagy kenyérdarabkákkal, forrón tálaljuk.

PARADICSOM LEVES

1/2 kg paradicsom
2 bögre víz
1 közepes méretű sárgarépa
1 hagyma
2 szegfűszeg
1 kis darab fahéj
késhegynyi fehérbors
4 teáskanál vaj (margarin)
késhegynyi feketebors
1 mokkáskanál pirospaprika
2 1/2 teáskanál kukoricaliszt
2 teáskanál cukor

pirított zsemle vagy kenyér darabkák

Főzzük a paradicsomokat, a sárgarépát, a hagymát, az egész (őröletlen) fűszereket, sós vízben lassú tűzön 45 percig. Az egészet törjük át szitán vagy turmixoljuk le, majd főzzük tovább. Keverjük el a kukoricalisztet egy kis levessel vagy vízzel, majd öntsük a levesbe és forraljuk kb. 7 percig. Adjuk hozzá a cukrot, a borsot, és ha szükséges még sózzuk meg és színezzük pirospaprikával. Pirított zsemle vagy kenyér darabkákkal, forrón szervírozzuk.

PARADICSOMKRÉM LEVES

1 1/2 kg paradicsom
2 hagyma
2 babérlevél

6 szegfűszeg
2 teáskanál cukor

a paradicsom főzéséhez elegendő vízmennyiség

Vágjuk össze a hagymát. Tegyük fel főni a négybe vágott paradicsomokat, az összeaprított hagymát, a babérleveleket, sót, szegfűszeget annyi vízben, hogy ellepje, és addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. Hűtsük le és törjük át egy szitán.

KRÉM

2 teáskanál vaj (margarin)
3 teáskanál liszt

késhegynyi fehérbors
1 csésze tej

A vajban pirítsuk aranysárgára a lisztet, majd lassan, folyamatosan kavargatva öntsük fel tejjel míg a mártás egyenletesen simává és sűrűvé nem válik. Sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az áttört paradicsompépet, keverjük bele a krémet. Forrón, pirított zsemle, vagy kenyérdarabkákkal szolgáljuk fel. A krém hozzáadása után már ne melegítsük a levest!

HIDEG ALMALEVES

1 kg hámozott reszelt alma
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 -3 bögre víz
1 citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál garam maszala
1 bögre tejszín
késhegynyi őrölt fehérbors
1 evőkanál apróra vágott korianderlevél
csipetnyi só

Pirítsuk meg a vajban a garam maszalát öntsük fel vízzel és forraljuk legalább 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot és az almát. Ha megpuhult az alma, hűtsük le majd turmixoljuk simára. Keverjük bele a citromlevet, a fehérborsot, a sót és a tejszínt. Korianderzölddel díszítve hidegen tálaljuk.

HIDEG UBORKALEVES

2 nagy kígyóuborka
3 bögre joghurt
1 teáskanál alap maszala
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi fehér bors
2 evőkanál apróra vágott koriander zöldje vagy kapor

A meghámozott uborkát reszeljük le és sózzuk be. Hagyjuk állni legalább fél órán át. Alaposan nyomkodjuk ki belőle a sós levet. Öntsük az uborkára a joghurtot, szórjuk rá az alap maszalát, a reszelt szerecsendiót és az őrölt fehér borsot. Turmixoljuk le és szórjuk meg a levest a koriander zöldjével vagy kaporral. Jól behűtve hidegen tálaljuk.

 

 

Boldog névnapot!

-

A külvilág mindig lerendezi saját magát (nélkülem is).

Lábam a földön, fejem az égben, szívem középen.
Hídként hajlok szellem és anyag között.
Vándor, kelj át rajtam bátran,
Ne félj a szakadék fölött!

"Levelek sosem
hullanak hiába - minden
csupa harangszó
Chori
"

"minden akciót azonos értékú
ellenreakció követ
Newton"

"az vagy amit gondolsz, és azzá lettél, amit gondoltál
Buddha"

 Ti küldtétek:

"Amikor félsz, gondold azt,
hogy mások is félnek.
Sőt, vedd magadra az
ő félelmüket is.
Még ha a szenvedésed fokozódik
is azáltal, hogy a terheidet
növelted, meglátod, a félelmed
mégis csökkenni fog."

- Őszentsége a Dalai Láma

 

Mosolyország:

 

 

 

 "Akármilyen közel áll hozzánk valaki, akármennyire féltjük és szeretjük, nem élhetünk, nem dönthetünk helyette. Ezzel elvennénk tőle a saját tévedései tapasztalatait, pedig nékülözhetetlenül szüksége van rá.

Ha kérdezi, elmondhatjuk véleményünket, tanácsunkat, de nem erőszakolhatjuk rá. "Jóslatainkkal" nem ijesztgethetjük cselekedetei szerencsétlen következményeit illetően, mert legjobb szándékú szavaink is könnyen válhatnak rossz szuggesztiókká a befolyásolható karaktereknél, akik teljesítik mindazt, amit beléjük vetítettünk.

Szepes Mária"

 

milyen napon születtem
"Naptár"

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





 
Szótár

ANGOL SZÓTÁR - hanggal

ANGOL ONLINE SZÖVEGFORDÍTÓ

SPANYOL SZÓTÁR

SPANYOL SZÓTÁR - hanggal

OLASZ SZÓTÁR

OLASZ SZÓTÁR - hanggal

FRANCIA SZÓTÁR

NÉMET SZÓTÁR - hanggal

ROMÁN SZÓTÁR

SZLOVÁK SZÓTÁR

OROSZ SZÓTÁR - hanggal

SZERB SZÓTÁR

HORVÁT miniszótár

 
Vajon összeilletek? (számmisztika)

+ =

______________

Kalkulátor:
°Celsius
°Fahrenheit
Kelvin

__

 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak