Minden, ami: ezoterika, misztikum, hit, szépség, szeretet és fantázia...

 

Ha zenét akarsz hallgatni itt indítsd el

 Menü

 

Energia gyógyászat és Meditáció

Részletek a tibeti halottaskönyből

Reinkarnáció-karma

 
 

Kérlek a társalgóba csak olyant írj másról, amit magadról sem tartanál sértőnek. Más nickjét nevét ne használd, ha valamit írsz vállald a nevedet. A trágársággal magadat minősíted. Köszönöm, hogy betartod.

Társalgó.
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
átlátszó
 
Karácsonyi receptek
Karácsonyi receptek : Saláták

Saláták


Saláták

A saláták csodás színesítői az ünnepi asztalnak. És a nehéz ételek között, a zamatos húsok mellett friss, gyomrot nyugtató ízek.

Almás céklasaláta

Hozzávalók:
30 dkg közepes, lehetőleg, egyforma cékla,
só,
1 mokkáskanál köménymag,
1 kisebb vöröshagyma,
2 alma (kb. 20 dkg),
1 citrom,
3 evőkanál borecet,
6-7 evőkanál kukoricacsíra-olaj,
1 evőkanál porcukor.

A céklát kefével dörzsölve jól megmossuk, majd enyhén sós, köménymagos vízben -amibe előzőleg a megmosott hagymát is beletettük -, lefödve, kis lángon puhára főzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, akárcsak az almát, majd mindkettőt gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A citromot meghámozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. Mindezeket a borecettel meg az olajjal összekeverjük, 1 kiskanál sóval és a cukorral ízesítjük.
Elkészítési idő: 30 perc + főzés.
Egy adag: 218 kcal / 912 kJ.
Jó tanács: Az almás céklasalátát főtt zellerrel is összekeverhetjük. Természetesen a többi hozzávalóhoz hasonlóan ezt is gyufaszálnyi csíkokra kell vágni. A hagymát és a köménymagot viszont el is hagyhatjuk.

Almás sajtsaláta
4 személyre

Hozzávalók:
4 nagy alma
20 dkg sajt (vegyesen)
4 dl kefir
1 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
curry
cukor
só.

A sajtokat kockázd fel. Az almát csumázd ki, vágd kis kockákra, s rögtön forgasd bele a citrom levébe (hogy meg ne barnuljon). A kefirbe törd bele a fokhagymát, keverj hozzá kevés curryport, fehérborsot, cukrot és sót, majd forgasd bele a sajtot és a citromos almát. A tálalás előtt egy fél órára tedd hűtőszekrénybe.

Diósaláta
3-4 személyre

25 dkg dióbél
2 alma
2 dl tejföl
1 csomó újhagyma
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld
olaj
citromlé
fehérbors
cukor
só.

Forralj vizet, s ha az már lobog, dobd bele a diót. Az újraforrástól számított 3 perc múlva vedd le a tűzről, és azonnal szűrd le. A fellazult héját húzd le, majd a dióbelet törd durvára. A hagymát (a szárával együtt) szeleteld vékonyra, az almákat vágd csíkokra, s a zeller- és a petrezselyemzöldet is aprítsd fel. A tejfölbe keverj bele 1-1 evőkanálnyi olajat és citromlét, cukrozd, sózd, szórd meg őrölt fehérborssal, majd keverd bele a diót, a hagymát, az almát és a zöldeket. Ha kész, tedd hűvös helyre.

Életerő-saláta
4 személyre

Hozzávalók:
1 fejessaláta,
40 dkg túró,
4 szelet ananász,
2 narancs,
2 evőkanálnyi mazsola,
1 evőkanál hámozott tökmag,
1 kis fej lilahagyma,
1 evőkanál citrom,
olívaolaj,
só.

Elkészítése: Mossuk meg a salátát, a leveleket szépen rendezzük el a tányérokon. Hámozzuk meg a narancsot, szedjük gerezdjeire és vágjuk kockákra. Daraboljuk fel az ananászt is. Keverjük össze a gyümölcsöket, adjuk hozzá a mazsolát, a túrót, a felkarikázott hagymát, sózzuk meg. Osszuk el a salátaleveleken ezt a keveréket, majd locsoljuk meg a citromlével és az olajjal, tetejére hintsünk egy kevés tökmagot.

Franciasaláta
4-6 személyre

A répákat, a krumplit, az almát és az uborkát vágd kis kockákra és keverd össze a zöldborsóval. (Ha a zöldséget frissen főzted, vagy pároltad, akkor a továbbiak előtt hagyd kihűlni.) Sózd, borsozd, ízesítsd citromlével és keverd össze a tartármártással. Kifejezetten jót tesz, ha a salátát tálalás előtt 2-3 órát jégszekrényben érleled.
30 dkg főtt sárgarépa
10 dkg főtt fehérrépa
20 dkg főtt burgonya
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
tartármártás
mustár
citromlé
őrölt bors
só.
Ha hidegtálon talapzatnak használod a franciasalátát, akkor célszerű kevés felolvasztott és lehűtött aszpikot belekeverni, hogy jobb legyen a tartása.

Gombasaláta
2-3 személyre

A megtisztított gombát szeleteld fel, és kevés olajon párold félpuhára a babérlevéllel, a korianderrel, kevés borssal, sóval, valamint a borral és citromlével. Ha kihűlt, egy fél napra tedd hűtőbe, s a tálalás előtt hintsd meg vágott petrezselyemmel.
50 dkg gomba
1 citrom leve
2 dl száraz fehérbor
1 babérlevél
8-10 szem koriander
8-10 szem bors
salátaolaj
petrezselyem
só.

Hússaláta Mérő módra
4 személyre

A húst és az uborkát vágd vékony csíkokra, majd keverd össze. A majonézt dolgozd össze a tejföllel, a borral (adhatsz még hozzá 1-2 kanálnyi uborkalét is), az apróra vágott kaporral, meg a mustárral, majd cukrozd, sózd és borsozd meg. A mártást öntsd az uborkás húsra, s (jól lefedve) tedd egy napra jégszekrénybe, hogy az ízei jól összeérjenek.
40 dkg főtt hús
2 kovászos uborka
2 dl majonéz
1 dl tejföl
1 csokor kapor
0,5 dl száraz fehérbor
1 teáskanálnyi mustár
cukor
őrölt bors
só.
Kicsontozott csirke, illetve marhahúsból egyaránt elkészíthető.

Juhtúrós csirkesaláta
4 személyre

A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra. A túrót keverd el a tejföllel, adj hozzá 1-2 kanálnyit a paprika olajából is, majd cukrozd, sózd és borsozd meg. Tedd salátástálba a húst, a paradicsomot, a hagymát, a paprikát, a tojásokat, óvatosan keverd meg, majd öntsd le a tejfölös mártással. A tálalás előtt egy fél órára tedd hűtőszekrénybe.
főtt vagy párolt csirkehús
20 dkg juhtúró
25 dkg kemény paradicsom
2 dl tejföl
4 kemény tojás
1 csomó zöldhagyma
3 evőkanálnyi marinált paprika
cukor
őrölt fehérbors
só.

Káposztás heringsaláta
4 személyre

A tejfölben keverd el a majonézt, a lereszelt uborkát, az áttört fokhagymát, majd cukrozd, sózd és borsozd meg. Az almát (héjastól) vágd csíkokra, a tojást nyolcadokra, a káposztát egészen apróra, s valamennyit tedd a mártásba. A halak gerincét húzd ki, a húsukat pedig metéld kis darabokra, s ezt is tedd a többihez. A salátát keverd át, majd lefedve tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek.
25 dkg hagymás-ecetes hering
25 dkg savanyú káposzta
4 kemény tojás
2 alma
1 dl majonéz
2 dl tejföl
2 ecetes uborka
2 gerezd fokhagyma
cukor
őrölt feketebors
só.

Uborkás párizsisaláta
4 személyre

A párizsit és az uborkát vágd vékony hasábokra, a hagymát kockázd fel, s valamennyit tedd egy salátás tálba. 1,5 dl vízzel, az olajjal, kevés ecettel, cukorral, sóval, borssal és a mustárral keverj páclevet, s azt öntsd a salátára. Jól keverd össze, s (zárt edényben) tedd 1-2 napra hűtőbe. Tálalás előtt szűrd le a levét, s öntsd rá a behűtött tartármártást.
40 dkg párizsi
2 ecetes uborka
1 nagy lilahagyma
2 dl tartármártás
3 evőkanálnyi olaj
1 teáskanálnyi mustár
ecet
cukor
őrölt feketebors
só.
Főtt virslivel vagy krinolinnal is elkészíthető.

Lencsesaláta
4 személyre

Az előkészített lencsét a babérlevéllel és sóval annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi jól ellepi. Ha megpuhult, szűrd le és hagyd kihűlni. A póréhagymát tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre, majd keverd össze a lencsével. Készíts annyi páclevet, amennyi ezt a keveréket majd ellepi: a vízbe tégy ecetet, sót, cukrot, őrölt borsot és finomra vágott petrezselymet. A levet öntsd a lencsére és tedd legalább két órára hideg helyre, hogy összeérjen.
35 dkg lencse
15 dkg póréhagyma
2 evőkanál cukor
almaecet
petrezselyem
babérlevél
őrölt bors
só.

Orosz hússaláta
4-6 személyre

A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a kemény tojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartármártással. A tetejére szórj metéltre vágott füstölt nyelvet. Ha kész, 1-2 órányit hűtőben érleld.
40 dkg sült vagy főtt hús
30 dkg főtt burgonya
30 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
3 kemény tojás
tartármártás
főtt, füstölt nyelv
mustár
citrom
őrölt bors
só.

Sárga-zöld csirkesaláta
4-5 személyre

A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefirt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghűlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás előtt hűtőszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.
25 dkg csirkemellfilé
25 dkg fejeskáposzta
25 dkg zeller
25 dkg mirelit kukorica
25 dkg mirelit zöldborsó
2 evőkanál olaj
4 dl kefir
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
4 teáskanál cukor
citromlé
petrezselyem
bazsalikom
őrölt fehérbors
só.


 

   

 

Kék Karácsony

 

 



 

 Lovagrendek

 

 
 

 

Ahová még érdemes benézni

 

 

 Kattints a képre a teljes mérethez!

 

bannerem

banner.jpg picture by AndreaBp86

 

bannerem

 

 

 

 

 

 

mesék,versek,képek 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

VIDEÓK-KLIPPEK

 
 
mennyien vagyunk?
Indulás: 2006-02-26
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak