Az oldal pár sztárral áll kapcsolatban,ezért csak azoknak tudjuk az e-mail címét,és az msn címét!
Az oldalról SZIGORÚAN TILOS MÁSOLNI!!!!
Húsételek
Szőlővel töltött húsgombóc
HOZZÁVALÓK:
16 nagy szemű fehér szőlő 50 dkg darált marhahús 20 dkg darált sertéshús 2 tojás 8 evőkanál zsemlemorzsa 1 evőkanál őrölt kömény 6 friss finomra vágott mentalevél őrölt bors só olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőszemeket megmossuk, megszárítjuk, és félretesszük. Nagy tálban összekeverjük a finomra darált húsokat, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a köményt, a mentát, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor összeállt a húsmassza, 16 kis gombócot formázunk belőle, majd a gombócokba az ujjunkkal mélyedést vájunk. Egy-egy szőlőszemet teszünk a közepükbe, és újra gombóccá formázzuk. A gombócokat forró olajba tesszük, és állandóan forgatva minden oldalukat megsütjük, majd itatósra szedjük. Kissé hagyjuk kihűlni, és lehetőleg melegen tálaljuk.
Forró sós vízbe tesszük a megmosott kelleveleket, és 5 percig főzzük, majd hideg víz alá tartjuk. Itatóspapírral megszárítjuk, és a vastag ereiket kivágjuk. A főzővízből 1 decit félreteszünk. A zsemlét tejben megduzzasztjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, jól összekeverjük, és kevergetve addig főzzük, amíg a hús kifehéredik. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A kelleveleken egyenlően elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, és mindegyikre egy szelet szalonnát tekerünk. Fogvájóval vagy konyhacérnával rögzítjük, és kiolajozott jénaiban vagy cseréptálban, alufóliával lefedve 25 percig pároljuk. A főzővizet aláöntjük, hogy ne égjen oda a káposzta.
Ropogós vadkacsa
HOZZÁVALÓK:
1 darab vadkacsa 10 darab zsályalevél 3-4 rozmaringág 4 kakukkfűág 4 ágacska tárkonyág 2 szem borókabogyó 2 tojásfehérje 4 gerezd fokhagyma 1 darab citrom 1,5-2 kg durva só
ELKÉSZÍTÉS
Készítsük elő a fűszeres sót: aprítsuk fel a fűszernövényeket. Törjük össze a borókát, majd minden fűszert keverjünk a sóhoz az enyhén felhabosított tojásfehérjével együtt. A só egy részét tegyük sütőpapírral bélelt és megolajozott sütőlapra. A fokhagymagerezdeket és a vékonyra szeletelt citromot tegyük az előkészített kacsa hasába. Fektessük a kacsát a sóágyra, és borítsuk be a maradék sóval. 180 C-os sütőben, a kacsa méretétől függően kb. 75 percig süssük. Hagyjuk hűlni 15 percig, aztán szedjük le róla a sópáncélt, és tálaljuk sült krumplival.
Paprikás rizses hús
HOZZÁVALÓK:
30 dkg hosszú szemű rizs 40 dkg főtt sertéshús 1 kis fej vöröshagyma 3 paradicsom 2 evőkanál olaj 7,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából) 1 zöld színű paprika őrölt bors só
ELKÉSZÍTÉS
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kockákra vágjuk. A kis kockákra vágott húst az olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott hagymát. Néhány percig együtt pároljuk. A meleg húslevessel felöntjük, majd beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve addig főzzük, míg minden leve elfő.
Variáció
A levesbe keverhetünk csipetnyi curryt is.
Maradék hús felhasználásához kiváló.
Olivás burger
HOZZÁVALÓK:
30 dkg darált marhahús 25 dkg majonéz 1 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 12 dkg feta sajt 4-4 dkg magozott fekete olajbogyó és fenyőmag 1 kávéskanál szárított oreganó (szurokfű) focaccia kenyér vagy (készen kapható) pizzatészta 2 paradicsom fél uborka őrölt bors só olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
A majonézt és a zúzott fokhagymát összekeverjük, a hagymát finomra vágjuk, a fetát lecsöpögtetjük, az olajbogyókat vékony karikákra vágjuk. Összekeverjük a fenyőmaggal, a darált hússal, az oreganóval, és sóval, borssal ízesítjük. Négy pogácsát formázunk a masszából, és forró olajban megsütjük. A paradicsomokat és az uborkát karikákra vágjuk. A kenyereket félbevágjuk, megrakjuk paradicsom- és uborkakarikákkal, mindegyikbe egy-egy húspogácsát teszünk, és meglocsoljuk majonézzel. Azonnal tálaljuk.
A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, és kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst és a padlizsánkockákat. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, és puhára pároljuk. A maradék olajban annyira átsütjük a kikapart padlizsánokat, hogy a héjuk puha legyen. Amikor kész, az olajból kivesszük, lecsöpögtetjük, és tepsibe rakjuk. A húsos krémmel megtöltjük, és forró sütőben készre sütjük.
Barna rizst adhatunk mellé.
Kicsi padlizsánokból készítsük, mert kevesebb magjuk van!