Oyakodon
Ashita 2006.05.05. 19:06
Próbáld ki!^^
OYAKODON
Az oyakodon a ten-ya-mono vagyis azok a japán ételek közé tartozik amiket elkészítés után frissen egy nagy donburinyi (magas oldalu mélytányér) rizsre kell ráönteni.
Ez egy nagyon népszerű étel; minden japán szívét megmelengeti már az elnevezés is amely arra utal, hogy a szülő(oya) vagyis a tyúk, a gyermekével(ko) vagyis a tojással együtt fog a hasunkba jutni... eléggé elvont kifejezetten japános ideológia. ^^ |
Hozzávalók:(1 adaghoz) 1/4 közepes nagyságu vöröshagyma , félkarikákra vágva kb 5dkg csirke mell, felvágva shiitake gomba ha van (friss v. szárított), vékonyra vágva 2 db zöld hagyma, 3-4 centis darabokra vágva 1 felvert tojás
Dashi alapanyagai 1/2 pohar vízbe oldott dashi alap vagy ha nincs akkor 1/2 pohár csirkehúsleves alap 2 v. több (ízlés szerint) evőkanál szója szósz 1 evőkanál barnacukor vagy mirin |
|
|