Fatörzs
2005.12.04. 15:49
Fatörzs
Tésztája 5 tojásból készült piskóta (5 tojás, 5 ek. cukor, 5 ek. liszt), melyet nagyméretű sütőlemezen sütünk meg. Még melegen meglocsoljuk rummal vagy eszences sziruppal és felgöngyöljük. Kétféle krémet készíthetünk. Fehéret, 10-10 dkg darált dió, cukor és vaj segítségével az előbbi receptben leírtak szerint. Ezzel kenjük meg a piskótalapot és visszagöngyöljük. A barnakrémhez 3 tojást, 15 dkg porcukrot és 2 ek. kakaóport gőzfürdőben habverővel kavargatva sűrűre főzünk. 20 dkg va- jat vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal kikeverünk, majd a kihűlt csokimaszszát hozzáadva krémmé kavarjuk. A piskótatekercset hosszúkás tálcára tesszük. Felső részéből 10 cm-es darabot rézsútosan levágunk és mint rönköt a törzs mellé tesszük. Bevonjuk a csokikrémmel, villa segítségével csíkokat rajzolunk rá, mohaszínű cukorporral és kókuszreszelékkel díszítjük.
|