Kuglóf
2005.12.04. 15:49
Kuglóf
8 db tojássárgát, 8 ek. cukorral, 5 dkg margarinnal habosra kavarunk. Hozzáadunk 1 vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, csipetnyi sót, 1 deci langyos tejben kelesztett 1 dkg élesztőt, és lassan beledolgozunk annyi lisztet (30-40 dkg), hogy puha kalácstésztát kapjunk. Kelni hagyjuk. Ha kétszeresére nőtt, kinyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, beszórjuk kakaóporral, gyümölcsszörpbe áztatott mazsolával és kandírozott gyümölcsdarabkákkal. Feltekerjük és még csavarunk is rajta 2-3-at. Vajjal kikent, lisztezett kuglófformába tesszük csigaház módjára. (A forma csak 2/3 részig teljen meg.) Újra kelesztjük. Ha a forma megtelt, előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük. Még melegen kivesszük a formából, és vaníliás porcukorral beszórjuk vagy olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
|