Karácsonyfa
2005.12.04. 15:48
Hozzávalók:
a tésztához:
5 dkg RAMA margarin
25 dkg méz
10 dkg Koronás Aranybarna cukor, 35 dkg liszt
10 dkg darabolt mandula
1 csomag sütőpor
1 csomag mézes
fűszerkeverék
liszt a nyújtáshoz
a díszítéshez:
1 db tojásfehérje
17,5 dkg Koronás porcukor
cukorgyöngy
Hozzávalók: a tésztához: 5 dkg RAMA margarin 25 dkg méz 10 dkg Koronás Aranybarna cukor, 35 dkg liszt 10 dkg darabolt mandula 1 csomag sütőpor 1 csomag mézes fűszerkeverék liszt a nyújtáshoz a díszítéshez: 1 db tojásfehérje 17,5 dkg Koronás porcukor cukorgyöngy
A mézet, a cukrot és a margarint egy edényben megolvasztjuk, majd kézmelegre hűtjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és a mézes fűszerkeveréket, majd összegyúrjuk a mézes-margarinos keverékkel. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Karácsonyfa-papírsablont készítünk a kívánt méretben és formában. Mindegyik fa számára két tésztaformát vágunk ki, az egyiket hosszában kettévágjuk. A maradék tésztából csillagot formázunk a karácsonyfacsúcsra. A tésztadarabokat sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük és 200 °C-ra előmelegített sütőben. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét 12,5 dkg porcukorral sűrű mázzá keverjük és habzsákba vagy fóliazsákba töltjük. A mázzal minden egyes fára merőlegesen "ráragasztunk" két fél karácsonyfát oly módon, hogy a fa megálljon. A karácsonyfák tetejére felragasztjuk a csúcsokat. Megszórjuk a maradék porcukorral és cukorgyönggyel díszítjük.
|