CREME DE GRAS
Ez egy finom szíverosíto vagy likor a legnagyobb kaliberuek közül. Különbözik az elozoleg említett kannabisz fozo brandytol, ami csupán a gyanta feloldása egy eros italban. Ennek a szíverosítonek a készítése valójában fozés nélkül történik. A friss kannabisz finom, gyantás aromáját és ízét teljes egészében megorzi. Némi tapasztalat után a szakérto italkészíto észre fogja venni, hogy különbözo típusú füvek határozottan különbözo eszenciát kölcsönöznek a likornek, és hogy ezekbol szíverosítok széles változatát készítheti el, mindegyiket a saját jellemzo tulajdonságaival, éppúgy, mint a bortermelo teszi ezt különbözo szolokkel. És mint a borász, végül kísérletezhet is különbözo italkészítmények keverésével.
Ez lehet a legfontosabb recept ebben a könyvben. Nem csak az alkoholipar fog milliárdokat keresni rajta miután a marihuána tilalom e rövid idoszaka befejezodött, de nagy szerepet játszhat az emberiség túlélésében és evolúciójában. Most, mi radikális, fu-szívó hippik tudjuk, hogy ha rávehetnénk a szüleinket, tanárainkat, fonökeinket, kormányzóinkat, elnökeinket, stb., minden megnyugodna, a háborúk befejezodnének, és a Vízönto Korszak fehér felhoként szállna le ránk. Persze a nehézség abban van, hogy a valóság merev pillérjeit kapcsolatba hozzuk a hitvány gazzal. Nos, mi hippik, akik igazán azok vagyunk, tudjuk, hogy az út egy egyenes ember szívéhez az üvegén át vezet. Szóval ne felejtsük el meghívni öregaput egy italra az ünnepekkor (ld. Etikai kommentár <http://www.nexus.hu/balagan/cookbook/keszites4.html>).
Tegyünk 60 gramm marihuánát (minden részt felhasználhatunk) egy egyliteres befottes üvegbe. Öntsük le a füvet meleg vodkával vagy tiszta szesz és desztillált víz vagy kútvíz (50/50) hasonló keverékével, hogy az teljesen ellepje. Tegyük rá a fedot az üvegre, és viszonylag meleg helyen tároljuk legalább öt napig. Alkalmanként ellenorizzük le, hogy az összes fu el legyen lepve alkohollal. Szurjük le, és tegyük egy üvegbe a folyadékot. Újra áztassuk be a masszát friss vodkába újabb öt napra. Szurjük le a folyadékot, és keverjük össze az elso szuréssel. Öntsük le a masszát ezúttal desztillált vagy kútvízzel és hagyjuk ázni öt napig, de ne tovább. Az utolsó napon, melegítsük az üveget egy edény forró vízben 45 percig. Ügyeljünk arra, hogy az üveg teteje meg legyen lazítva melegítés elott. Szurjük le a folyadékot, amíg meleg és adjuk hozzá a többi folyadékhoz. Szurjük le az összekevert folyadékot egy kúp alakú papír kávészuron. A folyadékban lévo nagy mennyiségu finom törmelék miatt többször is ki kell cserélni az eldugult filter papírt újjal. Ha bármilyen homályosság marad a szurt folyadékban, tegyük üvegbe és hagyjuk zavartalanul állni körülbelül egy hétig, amíg a sepro le nem ülepszik és a felette levo folyadék tiszta nem lesz. Szívjuk le a tiszta folyadékot az üledékrol. Tegyük ezt a folyadékot egy tiszta befottesüvegbe enyhén meglazított fedovel, és melegítsük egy edény forró vízben körülbelül 15 percig, vagy amíg a folyadék 80 oC-ra nem melegszik. Keverjünk hozzá mézet, amíg el nem érjük a kívánt édességet. Öntsük a folyadékot egy tölcséren át egy tiszta üvegbe; minél magasabb és karcsúbb az üveg, annál jobb. Hagyjuk állni több hónapig; minél tovább, annál jobb. Újabb sepro fog leülepedni. Óvatosan, hogy fel ne zavarjuk az üledéket, szívjuk át a tiszta folyadékot egy tiszta üvegbe. Lássuk el Creme de Gras címkével. Ez körülbelül 50-60 fokos. Ebbol egy-két pálinkás pohárnyitól még nem fogunk berúgni, de ha várunk kb. 15 percig, garantált, hogy beállunk tole.
|