Diótorta
2005.12.17. 16:22
Jó étvágyat!;)
Diótorta
A tésztához szükséges 8 tojás, 8 ek. cukor, 4 ek. liszt, 3 ek. darált dióbél, 1 ek. morzsa, reszelt citromhéj. A krémhez szükséges 20 dkg vaj, 20 dkg darált dióbél, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, rumeszencia. Piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, tovább verve a tojás sárgákat és végül a dióval, morzsával összekevert lisztet. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben (200 C fokon) tűpróbáig (3035 perc) sütjük. A formából csak 10 perc állás után borítjuk ki, és rumeszences sziruppal meglocsoljuk. A krémhez a darált diót 1 deci forró tejjel leöntjük. A vajat a cukorral és vaníliával kikeverjük, majd a dióval, rummal és 1 ek. eszenccel fehéredésig habosítjuk. A tortát kettévágjuk, vékonyan megkenjük pikáns lekvárral (meggy, ribizli), majd a krémmel, és kívül is bevonjuk. Darált dióval beszórjuk és meggyszemekkel díszítjük.
|