Zöldborsós csirke
Típus: Bográcsételek
Hozzávalók: 1 db egész csirke (kb. 1-1,5 kg-os), 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 40 dkg zöldborsó, 1 evőkanál ételízesítő, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só. Elkészítés: A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk. Beletesszük a 10 darabra (2 felső, 2 alsó comb, 2 szárny, 2 fél mell, hát- és farrész) vágott csirkét. Nagy láng felett - állandóan keverve - zsírjára pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, és annyi vizet öntünk rá, hogy az ellepje. Kis láng felett lassan puhára pároljuk. Ha friss zöldborsónk van, akkor azt is hozzáadjuk, ha konzerv, akkor tesszük hozzá, amikor a csirke már majdnem puha. Végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel.
|