Gombapörkölt bográcsban
Típus: Bográcsételek
Hozzávalók 6-8 személyre: 1,5-2 kg gomba, 10-15 dkg zsír, 3 fej vöröshagyma, 2-3 kávéskanálnyi pirospaprika és fekete bors, 1 késhegynyi kakukkfű, só, esetleg fejenként 1-1 tojás. A gombafejeket megtisztítjuk, felaprózzuk, és hideg vízben átmossuk. Majd sós vízben félig megfőzzük, megabáljuk. Ezután a bográcsban hagymát pirítunk zsírban, pirospaprikát keverünk bele, és belerakjuk a gombadarabokat. Kévés vízben főzzük, sűrűn kavargatva. Amikor a víz elforrt, borssal és egy késhegynyi kakukkfűvel megszórjuk. Sót ne tegyünk sokat bele, és levétel előtt, mert nem szívja magába így könnyen elsózható. Esetleg levétel előtt lehet rá ütni egy-egy tojást is ízlés szerint.
|