Narancstorta
Hozzávalók:
3-4 (vegyszermentes) narancs 1 evőkanálnyi reszelt narancshéj 50 dkg krémtúró 1 dl narancsszörp 2 dl tejszín (porcukor) 2+3 lap zselatin 2,5 dl narancsital 1 lap (készen vett) piskóta A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg ízesítsd porcukorral), végül óvatosan forgasd bele a tejszínhabot is. A narancsokat hámozd meg, s karikázd fel. A tortalapot tedd egy kerek formába, melynek az oldalát narancsszeletekkel díszítetted. Tedd a tortalapra a túrós krémet, s annak a tetejét is díszítsd narancsszeletekkel. Három lap zselatint olvassz fel a narancsitalban, s ezt a zselét öntsd a torta tetejére. Végül a formával együtt tedd hűtőbe, amíg a krém és a zselé jól megdermed.
Piskóta:
5 tojás 20 dkg cukor 6 evőkanálnyi víz 17 dkg liszt 6-8 gr sütőpor vaj A tojások fehérjéből hat evőkanálnyi vízzel verj habot. A lisztet keverd el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverd hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, legvégül pedig a lisztet. A masszát öntsd kivajazott-kilisztezett tepsibe, s előmelegített sütőben - mintegy fél óra alatt - süsd készre.
|