Omlós aprósüti
Hozzávalók kb. 50 darabhoz: # 1/2 pohár tejföl # 4 dkg cukor # 3 evőkanál fehérbor # 2 evőkanál szilvapálinka # 3 tojássárgája # 30 dkg liszt # 20 dkg vaj # 2 tojásfehérje # 2 evőkanál cukor a szóráshoz Előkészítés: A tejfölt a cukorral, a borral, a pálinkával és a tojássárgákkal összedolgozzuk. Belekeverjük a lisztet, és erőteljesen összegyúrjuk. Végül a hideg vajat kis darabokba hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal beledolgozzuk. A tésztát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Elkészítés: Másnap a tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és nem túl nagy formákkal kiszaggatjuk. A tojásfehérjét lágy habbá verjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. Megszórjuk a cukorral. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztákat a tepsire rakosgatjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: másnap 1 darab: 65 kcal
|