Lencse sült szalonnával és hagymával
20 dkg füstölt tarja, 40 dkg lencse, 1 babérlevél, 1 citromkarika, 2 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika, 1 ek. liszt, 1 késhegynyi fokhagymapüré, 1 kk. mustár, 1 csipet cukor, 1 ek. ecet, só, 2 nagy fej vöröshagyma, 8 szelet húsos szalonna. Az előző nap beáztatott lencsét és füstölt tarját hideg vízzel elkezdjük főzni. Babérlevelet, citromkarikákat, sót teszünk bele. A megfőtt lencsét olajból, fokhagymapüréből, lisztből és paprikából készített rózsaszínű rántással besűrítjük. kevés mustárral, cukorral és ecettel ízesítjük. Tálaláskor külön ropogósra sütött hagymakarikákkal és szalonnaszeletekkel tálaljuk.
|