Hal bormártással
Hozzávalók: 1 kg ponty vagy egyéb hal, 3 evőkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél Elkészítés: A besózott halszeleteket mártsa lisztbe, forró olajban süsse ki és helyezze lapos, tűzálló tálba. A visszamaradt olajban pirítsa a hagymát rózsaszínűre, 1 dkg liszttel meghintve még egy keveset pirítsa, és előbb hideg vízzel, majd a vörösborral felengedve 10-15 percig forralja. Sóval, citromlével, egy-két babérlevéllel ízesítse. Szűrje rá a mártást halszeletekre, és így is még 10 percig süsse lassú tűzön a sütőben. Tetejét zöldpetrezselyemmel megszórva, sós vízben főtt burgonyával tálalja.
|