Halak : Édes-savanyú halfilé |
Édes-savanyú halfilé
Hozzávalók: Négy szelet tengeri halfilé, két (lehetőleg különböző színű) paprika, egy tojásfehérje, keményítő és olaj a sütéshez. A páchoz: Egy-egy evőkanál szójamártás, étkezési keményítő, egy kávéskanál citromlé. A mártáshoz: 1,5 dl paradicsomlé (vagy fél doboz sűrített paradicsom, egy dl alaplevessel elkeverve), egy evőkanál szójamártás, egy-egy evőkanál vörösbor, méz, cukor és étkezési keményítő, fél citrom leve. A falatnyira vágott, pácolt haldarabokat lecsurgatjuk, felvert tojásfehérjébe, majd étkezési keményítőbe forgatjuk, és aranysárgára sütjük. A csíkokra vágott paprikát ropogósra sütjük, a haldarabok köré rendezzük. A mártás hozzávalóit összefőzzük, és a kitálalt haldarabokra öntjük.
|