Halak : Grill aranykárász kerkenni mártással |
Grill aranykárász kerkenni mártással
Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyemzöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evőkanál olívaolaj, só, őrölt fekete bors, harissza (észak-afrikai csípős fűszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma. Elkészítése: Belezzük ki a halat de, ne pikkelyezzük le. Parázs fölött vagy grillsütőben süssük meg, 5 percenként megforgatva. Forrázzuk le és húzzuk le a paradicsom héját. Vágjuk apró kockákra a többi zöldséget. Olajjal pároljuk meg, majd a végén ízesítjük. Tálalás előtt vegyük le a kárász bőrét, és tegyük mellé a kerkenni mártást.
|