Fokhagymás ponty
Hozzávalók: 1 kg körüli ponty, 10 dkg Ráma margarin, 4-5 gerezd fokhagyma 1-1 csokor petrezselyemzöld és zellerzöld, só, fekete bors, paprika, liszt, kevés citromlé 2 dl tejföl Elkészítés: A Ráma margarint 2-3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zöldekkel, sóval, borssal és citromlével simára keverjük. A megtisztított ponty fejét és farkát levágjuk, törzsét a gerincére merőlegesen bevagdaljuk. Ezekbe a vágatokba töltjük az ízesített vajat. Kikent tűzálló tálba tesszük a halat (úgy, mintha úszna), és tetejét paprikás liszttel meghintjük. Borsónyi vajat morzsolunk rá. Kb. 1/2 órán át sütőben sütjük. Végül leöntjük 2 gerezd tört fokhagymával elkevert tejföllel, és még kb. 10 percre, visszatoljuk a sütőbe. Sós burgonyával kínáljuk.
|