Halak : Csuka káposztásan |
Csuka káposztásan
Anyagszükséglet 6 személyre: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 6 dkg liszt, 1 dkg pirospaprika, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 3 dl tejföl, só. Elkészítés: A csukát kellően megtisztítjuk. Fejét, farkát levágjuk, törzsét 6 egyenlő darabra szeleteljük. A haldarabokat sűrűn és mélyen irdaljuk. Fejét, farkát, belsejét vöröshagymával felfőzzük, majd átpasszírozzuk. Az így nyert lébe tesszük fel a káposztát főni. Amikor a káposzta már puha és levét elfőtte, a haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. A káposzta felét az edényből kiszedjük, és helyette belerakjuk a megsült haldarabokat, majd a kiszedett káposztát a hús tetejére hintjük, leöntjük tejföllel, és forró sütőben 15 percig sütjük, majd tálaljuk.
|