Halak : Tejfölös gombás ponty |
Tejfölös gombás ponty
Hozzávalók: 150 dkg ponty, 5 dkg vaj, egy kis fej vöröshagyma, egy csomó petrezselyemzöld, egy kanál liszt, 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 1 dl fehérbor, só, törött fekete bors. A megtisztított pontyot lefejtjük a gerinccsontról, feldaraboljuk és kivajazott tepsibe rakjuk. Ráöntjük a fehér bort, meghintjük a szeletekre vágott gombával, a finomra vágott hagymával, zöldpetrezselyemmel, törött borssal. Megvajazott fehér papírral befedjük, kevés vizet öntve alá felforraljuk és a sütőben készre pároljuk. Ha a ponty megfőtt, ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt és még egyszer felforraljuk. Vajas burgonyát vagy párolt rizst adjunk hozzá.
|