Vadhús : Őzborda Széchenyi módra |
Őzborda Széchenyi módra
2 kg őzhús (borda szelet), 0,6 kg főtt rizs, 12 dkg sonka, 24 dkg csirkemáj, 3 db tojás, 1,2 dl Tejszín, 12 dkg vöröshagyma, 24 dkg zsír vagy olaj 24 dkg sárgarépa, 24 dkg zöldborsó, 0,6 kg brokkoli, 1,2 dkg vaj, 18 gomba (kucsma), 0,6 l húsleves, 3,6 dl vörösbor, 6 dkg mustár 1 csokor petrezselyemzöld, törött fekete bors, só A bordákat szúrd fel a bordacsont mellett. A májat forrázd le, és a sonkával együtt vágd apró kockákra. Keverd hozzá a főt, rizst, az egész tojásokat és a tejszínt. Sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezd. A felaprított hagymát fonnyaszd meg olajon, keverd a rizshez és töltsd meg a keverékkel a felszúrt bordákat. Hústűvel tűzd össze a zsebet. A szeleteket kend meg vékonyan mustárral, sózd, borsozd és hagyd állni kis ideig. Közben a zöldségeket megpároljuk olajban, kivesszük, beletesszük a bordákat, átsütjük, kivesszük, majd felöntjük vörösborral, hozzáadjuk az erőlevest, alaposan kiforraljuk. A zöldségek másik felét vajon pároljuk, és köretként adjuk.
|