Gombás töltött fácán
Hozzávalók: egy nagy fácán, két evőkanál zsír, egy zsemle, tej a zsemle áztatásához, kávéskanál reszelt vöröshagyma, 10 dkg gomba, egy tojás, 15 dkg füstölt szalonna, só, törött fekete bors, gombamártás. Fél kanál zsírban megpirítjuk a hagymát, megpároljuk benne a gombát és összegyúrjuk a tejbe áztatott, kifacsart, összemorzsolt zsemlével, a tojással, sóval, borssal. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fácán belsejét, a nyílást összetűzzük, a mellét, combját megtűzdeljük szalonnával, és a maradék zsírban megpároljuk. Végül a levéből kivéve felszeleteljük, a levéből elkészítjük a gombamártást, a felszeletelt fácánra öntjük, és rizzsel körítjük.
|