Vadhús : Vaddisznó Robert-mártással |
Vaddisznó Robert-mártással
Hozzávalók: 8 vaddisznó hússzelet, három evőkanál zsír, 2 dkg vaj, egy kis fej reszelt vöröshagyma, két evőkanál liszt, 3 dl fehérbor, só, törött fekete bors, ecet, cukor, reszelt citromhéj, mokkáskanál szardellapaszta, kávéskanál mustár, fél citrom leve. A vékonyra kivert hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk és fagyos vajjal megkenjük. Néhány órát állni hagyjuk, majd két evőkanál zsírban ropogós pirosra sütjük. Tálra tesszük és a következő mártással öntjük le: egy evőkanál zsírban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, beletesszük a lisztet, felengedjük a borral, és ha kell, kevés vízzel is hígítjuk. A fűszerekkel ízesítjük, belekeverjük a szardella-pasztát és a hússzeletekre öntjük.
|