Csokoládés kenyér (Pan con chocolate)
Hozzávalók: 10 dkg főző tejcsokoládé, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 6 szelet 1,5 cm vastag egynapos zsúrkenyér, 5 dkg porcukor, olaj a kisütéshez, 2 dl habtejszín, 3 evőkanál ribizlizselé. A darabokra tördelt csokoládét kis lábasban, a tejben felolvasztjuk. Fakanállal csomómentessé keverjük, majd elegyítjük a tojássárgájával. A kenyérszelet héját levágjuk, belét három részre vágjuk. Egyenként beleforgatjuk a darabokat a csokoládémasszába, és forró olajban 2-3 perc alatt mindegyik oldalát átsütjük. Habmerőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, egy tálba egymás mellé rakjuk, és porcukorral beszórjuk. Ha kihűlt, mindegyik kenyérszelet közepére tejszínhabcsíkot teszünk, ennek tetejére egy kevés ribiszkezselét. A csokoládés kenyeret fogyasztás előtt 24 órával is elkészíthetjük, és alufóliába csomagolva tároljuk. Tálalás előtt díszítjük a tejszínhabbal és a ribiszkezselével.
|