Mártások : Tejfölös, tejszínes gombamártás |
Tejfölös, tejszínes gombamártás
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 db közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 dl fehérbor, só, bors, pirospaprika.
A vöröshagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy tálba 2 evőkanál olajat teszünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. A gombafejeket a tönktől elválasztjuk, megtisztítjuk, a tönköt megmossuk, majd a gombafejekkel együtt vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymához, és megfűszerezzük. Lefedve 3 percig 500 W-on pároljuk. A tejfölt a fehérborral, a tejszínnel, a liszttel összekeverjük és az előbb elkészített hagymás, gombás raguhoz adjuk. A mikróba téve 2 percig 500 W-on összefőzzük. Főtt tésztákhoz kiválóan alkalmas.
|