Muffinok
2005.03.26. 22:33
Görög muffin
Görög muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 10 dkg cukor 2 evőkanál méz ½ citrom reszelt héja 3 evőkanál olaj 5 dkg olvasztott vaj 1,5 dl tej 1 tojás
Töltelékhez: 1 csésze apróra vágott mandula, dió vegyesen 3 evőkanál barnacukor 3 evőkanál őrölt fahéj 1 kiskanál őrölt szegfűszeg
Előkészületek
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a muffin formát pedig béleld ki papírkosárkával. A töltelékhez valókat keverd össze egy tálba, majd készítsd el a muffin tésztáját. Egy nagy edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, egy másik edényben pedig a folyékony anyagokat: a tojást, az olajat, az olvasztott vajat, a mézet, a cukrot és a tejet. A két masszát fakanállal keverd eggyé: a lisztet szórd bele a tojásos masszába.
A muffinforma feléig tegyél a tésztából, szórj rá 1 evőkanál fűszeres-diós-mandulás tölteléket, és fedd be a masszával úgy, hogy a tészta egy ujjnyival a perem alatt maradjon. Ezzel az eljárással kell a többi muffinnál is eljárni. Ha marad a töltelékből, akkor nyugodtan szórj belőle a muffin tetejére.
Kb. 15-20 percig, tűpróbáig kell sütni, míg a teteje enyhén megbarnul.
|