Muffinok
2005.03.26. 22:23
Barackos muffin
Sárgabarackos muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás 17 dkg cukor 2 zacskó vaníliás cukor só fél citrom reszelt héja 2 evőkanál napraforgóolaj 3 evőkanál víz 15 dkg finomliszt
Töltelékhez: 30 dkg sárgabarack 15 dkg túró a forma aljára: 10 dkg vékony lapokra vágott mandula
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd csipetnyi sóval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Negyedét félretesszük, a maradékba apránként beledolgozzuk az olajat, a vizet és a lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ennek a negyedét ugyancsak a félretett tojásmasszához adjuk, a többit óvatosan a lisztes tésztaalapba forgatjuk. A muffinforma üregeit vagy a papírkapszlikat mandulaforgáccsal megszórjuk, majd a tésztával megtöltjük. A sárgabarackot kimagozzuk, negyedekre vágjuk és 2-3 darabot a muffinek közepébe nyomunk. A töltelékhez a túrót áttörjük, és a félretett habos tojásmasszával összekeverjük, majd a muffinek tetejére halmozzuk. Szebb lesz, ha nyomózsákba töltjük, és koszorú alakban a tetejükre nyomjuk. Előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 25 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
|