Muffinok
2005.03.26. 21:50
Nutellás muffin
Nutellás muffin (Stahl)
Hozzávalók:
10 deka mogyoróbél 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 20 deka liszt 1 teáskanál sütőpor 30 deka puha vaj 30 deka cukor 4 tojás 15 deka Nutella
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Bekapcsoltam a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez 6-os fokozat) és papírkapszlival kibéleltem 2 muffintepsi összesen 24 db horpadását. A tésztához száraz serpenyőben illatosra pirítottam 10 deka mogyorót, aztán amikor már kihűlt, kávéörlőben finomra őröltem, és a mogyorómorzsát hozzászórtam 3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaóporral , 30 dkg cukorral meg 1 teáskanálnyi sütőporral összekevert 20 deka liszthez. Utána egy nagy tálba beletettem 30 deka puha vajat . Egyenként hozzáütöttem 4 tojást –mielőtt új tojás pottyant volna bele, előtte mindig alaposan elkevertem az előzőt, majd 15 deka Nutellát. Végül pár részletben beledolgoztam még a kakaós-mogyorós lisztet is, és miután 2 evőkanálnyi tejjel kicsit lazítottam a tésztán, a nyersen is jóízű kevercset belekanalaztam a papírkapszlival bélelt muffinhorpadásokba. Azalatt a 20 perc alatt, amíg a két tucatnyi muffin egyszerre süldögélt a sütőben, nekiláttam a bevonatnak. Darabkákra törtem 10 deka étcsokit és 20 deka tejcsokit, majd 10 deka vaj társaságában gőz fölött megolvasztottam a csokiduót. Kicsit kavargattam, hogy szép sima legyen, aztán kihűtöttem és amikor már a kész nutellás muffinok sem voltak olyan melegek, hogy elfolyjon rajtuk a sűrűre dermedt csokikrém, akkor rájuk kanalaztam a csokibevonatot
A mázhoz:
10 deka étcsoki
20 deka tejcsoki
10 deka vaj
|