Muffinok
2005.03.26. 20:32
Mazsolás muffin
Mazsolás muffin (francia recept)
Hozzávalók:
22,5 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
9 dkg vaj
3 dkg porcukor
6 dkg mazsola
1 dl tej, csipet só
megfelelő mennyiségű muffinsütő (6 vagy 8 cm átmérőjű papírkapszli)
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot a sütőporral összedolgozzuk, majd darabkákban hozzáadjuk a vajat, és az előzőleg megtisztított, beáztatott mazsolát, és csipetnyi sót is, s lassan annyi tejet, hogy sima tésztamasszát kapjunk. Ezt kevés ideig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Elosztjuk a tésztát a muffin hüvelyekbe, majd ezeket gyengén bevajazott sütőlemezre helyezzük, és 12-15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig még pihentessük, langyosan szolgáljuk fel. Friss gyümölcsöt, könnyű gyümölcssalátát is adhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 40 perc Egy adag: 1430 kJ/340 kcal
|