Muffin
2005.03.26. 20:21
Barackos muffin rozmaringgal
Barackos muffin rozmaringgal
Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tej
6 dkg sárgabarack (csak a húsa, lehet aszalt barack is)
1 kávékanál frissen vágott rozmaring
csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvasszuk fel a vajat. Keverjük a tejet a tojássárgához, és a felolvadt vajhoz. Ebbe adjuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze. Végül a tojás felvert habjával, a barackdarabkákkal, és rozmaringgal is keverjük el. A muffin formákat béleljük ki sütőpapírral, és háromnegyedig töltsük meg a tésztával az edénykéket. 20-25 percig sütjük, lassan engedjük kihűlni. Langyosan a legfinomabb.
Elkészítési idő: 40 perc Egy adag: 1420 kJ/350 kcal
|