6.
2005.02.21. 23:15
Skót palacsinta
Skót palacsinta
A skót palacsinta az amerikai palacsintához hasonlóan készül. Vastagabb, de a mi palacsintánknál jóval kisebb átmérőjű. Nem töltik, hanem tetejét ízesített vajas krémmel vagy lekvárral megkenve fogyasztják. |
Hozzávalók:
• 16 dkg liszt • 1 ek. cukor • 2 kk. sütőpor • 2 tojás • 10 dkg vaj • 2-2,5 dl tej • vaj a sütéshez
Elkészítése:
A palacsintatésztához keverd össze a száraz hozzávalókat: 16 dkg lisztet, egy evőkanál cukrot, két kiskanál sütőport. Pottyantsd bele a tojásokat (két darabot), adj hozzá 10 dkg olvasztott vajat, és a tejet apránként hozzáadva, keverd csomómentesre.(kb. 2-2,5 dl tej kell hozzá) A tésztát kivajazott palacsintasütő közepére öntsd – de ne folyjon szét a széléig, maradjon sűrűn a közepén. Fakanállal vagy műanyag lapáttal forgasd meg, hogy mindkét oldalán megsüljön. Ha kisütötted mindet, fahéjas vajjal ízesíthető: 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vajat ízlés szerint keverj el egy-két evőkanál porcukorral, egy kiskanál fahéjjal, és kevés reszelt citrom- vagy narancshéjjal.
|
|