5.
2005.02.21. 22:50
Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta
Sonkás-juhtúrós rakott palacsinta
Manapság nagyon divatos lett az eklektika kifejezés. De ne korlátozzuk értelmét a művészetekre. Ételek jellemzője is lehet. Bár a szakácsmesterség is művészet! |
Hozzávalók • 8 db sós palacsinta • 200 g főtt sonka • 1 dl tejföl • 150 g juhtúró • 20 g vaj • 1 csomó metélőhagyma • só
Elkészítése
A főtt sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, és kevés tejfölt adunk hozzá. A juhtúrót villával áttörjük, tejföllel krémszerűvé keverjük, sózzuk, a finomra vágott metélőhagymával összekeverjük. A palacsintákat felváltva megkenjük az ízesített juhtúróval, a következőt a sonkával, majd a legfelső palacsintát vastagon bekenjük a tejfölös juhtúróval. A rakott palacsintát előmelegített sütőben átforrósítjuk, és tetejét megpirítjuk. Tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.
|
|