3.
2005.02.21. 22:35
Húsos rántott palacsinta
Húsos rántott palacsinta
Maradt egy kis pörkölt? Finoman illatozó húsos palacsinta lehet belőle. Gondoltad volna, hogy egy ilyen ínyencfalattal még spórolhatsz is? |
Hozzávalók
10 db palacsintához
2 db tojás
180 g liszt
2.5 dl tej vagy szódavíz
1 dl étolaj
só
A töltelékhez
1 dl tejföl
300 g maradék sertéspörkölt (bármilyen maradék sült vagy párolt hús)
fűszerek ízlés szerint
A bundázáshoz
50 g liszt
2 db tojás
200 g zsemlemorzsa
3 dl étolaj
Elkészítése
A lisztet a tojással, kevés sóval és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Palacsintasütőben kevés forró olajban vagy teflonserpenyőben, közepes merőkanálnyi masszát szétfolyatunk és mindkét oldalát világosra sütjük. A maradék húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Idénysalátát adhatunk mellé.
|
|