2.
2005.02.21. 22:22
Palacsinta camembert sajttal
Palacsinta camembert sajttal
A camembert sajt amúgy is pikáns ízét még fokhagymával, pirított szalonnával és egy pohárka fehérborral is fokoztuk, és a végeredmény valami egészen különleges íz. A laktató egyveleg akár egy vacsoravendégség fő fogása is lehet. |
Hozzávalók:
• 12,5 dkg liszt • 2,5 dl tej • 2 tojás • 2 evőkanál olaj • 1 dl sör • só
a töltelékhez: • 1 fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 1 camembert sajt • 5 dkg füstölt szalonna • reszelt szerecsendió • fél dl fehérbor • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem • KNORR Delikát Extra Ételízesítő
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntünk fél liter tejet, és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, csipetnyi sót, az olajat, a sört, végül a maradék tejet. Lefedjük, és 1 órát állni hagyjuk. Kiolajozott teflonserpenyőt felforrósítunk, 1 merőkanál masszát beleöntünk. Amint a széle sülni kezd, fakanállal megfordítjuk. A másik oldalát aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, ezt a műveletet minden palacsintánál elvégezzük. A sajt héját levágjuk, belsejét felkockázzuk. Teflonban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Szerecsendióval, Delikát Extrával fűszerezzük, és közepes lángon 5 percig főzzük. Beleöntjük a bort, még 2 percig forraljuk, majd a petrezselyemmel megszórjuk. A palacsintákat a sajtos töltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk, és rögtön tálaljuk.
Borszakértőnk könnyű, gyümölcsösebb borokat ajánl mellé, északi - mátraaljai, soproni, egri - borvidékeinkről.
|
|