Sós ropogtatós
2005.03.26. 23:37
Sonkás-sajtos kifli
Sonkás-sajtos kifli
Hozzávalók:
5 darabhoz:
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
10 dkg Gouda sajt
10 dkg főtt sonka
1 tojássárgája
1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma
1 evőkanálnyi aprított petrezselyem
1 késhegynyi oregano
1 késhegynyi fehér bors
1 tojás sárgája a kenéshez
Elkészítés:
Mielőtt hozzáfognánk a kifli elkészítéséhez, fél óráig hagyjuk a leveles tésztát kiengedni. Ha már kiengedett a tészta, lisztezett deszkán 45x25 centi nagyságú lapokat nyújtunk belőle. 5 darab háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojás sárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, és borssal, oreganoval ízesítjük. Evőkanál segítségével kis halmocskákat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formájú legyen. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütőt 180º C-ra felmelegítjük, a tepsit a középső sínre tesszük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva kínáljuk vele a vendégeket, így a legfinomabb.
|