Sós ropogtatós
2005.03.26. 20:57
Töltött sós pogácsa
Töltött sós pogácsa
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
3 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 db tojás
tejföl
Töltelékhez:
2 dl tej
1 evőkanál liszt
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg Rama Krémalap
2-3 dkg reszelt füstölt sajt
Rama margarin a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és annyi tejfölt, hogy a tészta könnyen gyúrható legyen. Cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Ezután kb. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét kiszúrjuk, így egy lyukas korongot kapunk. A tojást felverjük és megkenjük a tele korongokat, majd ráhelyezzük a lyukasat. Margarinnal kikent sütőlapra helyezzük a pogácsákat és előmelegített sütőben, világos sárgára megsütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva felfőzzük és belekeverjük a reszelt sajtot. A Krémalapot kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot. Ha a pogácsa kihűlt, a közepébe töltjük a krémet és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
|