Sós
2005.02.21. 23:24
Korpás pogácsa
Korpás pogácsa
A vendégeket sem mérgezed felesleges "ballasztanyaggal", és a hétvégi lakoma utáni uzsonnához is jól fog esni ez a pogácsa. |
Hozzávalók
• 40 g élesztő • 1 dl tej • 400 g liszt • 200 g búzakorpa • 3 dl tejföl • 20 g kristálycukor • 200 g margarin • 200 g juhtúró • 4 db tojás • só
Elkészítése
Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Amíg az élesztő "dolgozik", az alapanyagokat 1 egész tojással összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, szaggatóval kiszaggatjuk. Kézzel megformázzuk, sütőlemezre tesszük, tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben készre sütjük.
|
|