Sós
2005.02.21. 23:17
Savanyúkáposztás pogácsa
Savanyúkáposztás pogácsa
|
Hozzávalók:
• 1 kg liszt • 1/2 l tej • 1 csipet só • 25 dkg vaj • 2 tojássárgája • 1/2 kg savanyúkáposzta • 5 dkg élesztő • bors ízlés szerint • kiskanál cukor • 1 tojás kenéshez
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű savanyúkáposztát apróra vágjuk. A tej felével és a cukorral az élesztőt felfutattjuk. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a borssal összekeverjük. A tej másik felébe tesszük a sót és a 2 tojássárgáját. Alaposan összekeverjük. A tálba tegyük a vajat, a káposztát, a felfutott élesztőt, és a tojásos-sós tejet.
Először keverjük össze gyengéden, majd gyúrjuk, amíg el nem válik az táltól és a kezünktől. Egy óráig kelesztjük. Gyúrólapra téve párszor hajtogatva kb. ujjnyira nyújtjuk, majd a tetejét bevagdossuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Jól kikent nagy tepsibe tesszük, tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben kb. 35 percet sütjük.
|
|