Sós
2005.02.21. 23:10
Szalonnás rakott pogácsa
Szalonnás rakott pogácsa
Igazi pogácsaszendvics! Amikor a két pogácsa között egy jól átsült szalonnakocka lapul, akkor ér az igazi meglepetés, ha beleharapsz! Vendégeknek ne áruld el! |
Hozzávalók:
10-15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna 0,5 kg liszt 5 dkg élesztő 20 dkg vaj 1/4 kg tehéntúró 1 pohár kefír 6 púpos evőkanál búzakorpa 10-15 dkg reszelt sajt só 2 dl tej 1 csapott evőkanál cukor vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, majd egy kanál lisztet keverünk bele. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefírrel, vajjal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kikent tepsibe sorakoztatjuk. Mindegyik pogácsára egy szalonnakockát teszünk, és befedjük egy másik pogácsatésztával. Ennek a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.
|
|