Sós ropogtatós
2005.12.28. 15:49
Sós-magos pálcikák
Sós-magos pálcikák
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 kávéskanál
szódabikarbóna
25 dkg tehéntúró
1 tojás sárgája
só
sajt
ízlés szerint szezám-, len- és köménymag, de bármely más mag is kiváló
|
Elkészítése:
A liszttel morzsoljuk el a vajat, szódabikarbónát, majd dolgozzuk össze az áttört túróval. Nyújtsuk ki a tésztát 1/2 cm-es vastagságra, a tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk be sóval, majd a „fiatalító” magokkal, végül reszeljünk egy kevés sajtot a tetejére. Jól vajazzuk ki a tepsit, vágjuk fel derelyevágóval csíkokra a tésztát, és előmelegített sütőben süssük pirosra. Hamar elkészül, figyeljük! Jó ropogtatást!
|
|