21.
2005.03.27. 20:25
Hajdinaleves
Hajdinaleves
Hozzávalók: 3 dl zöldségleves (leveskockából), 1 fej vöröshagyma, 2,5 dl paradicsomlé, 4 dkg hajdina darává őrölve, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 csokor bazsalikom, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 paradicsom, só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: A hajdinát felöntjük az előre elkészített zöldséglevessel, és lefedve 1 órán keresztül áztatjuk. A hagymát az egyik gerezd fokhagymával együtt megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk, majd 2 kanál felforrósított olívaolajon 3 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hajdinát az áztatólevével együtt, és beleöntjük a paradicsomlét is. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Amíg a leves fő, a másik gerezd fokhagymát is megtisztítjuk, és a lecsipkedett, megmosott bazsalikomlevelekkel együtt apróra vágjuk, vagy mozsárban szétzúzzuk. Hozzákeverjük a sajtot, az olajat, és sóval, borssal megszórjuk. A levest tányérba szedjük, elosztjuk rajta a bazsalikomos pépet, és meghámozott apró kockára vágott paradicsommal díszítjük.
|